AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavada Peynirli Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavada Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet hazır yufka
Sosu için:
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için:
Yarım yemek kaşığı tereyağı (Tavayı yağlamak için)
İçi için:
Beyaz peynir maydanozlu
Not: Sosuna bir çimdik tuz ekleyin, isteyen peynirli, patatesli veya ıspanaklı yapabilir tercih sizin.


Tavada Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tavayı ocağın üzerine koyun ve içine tereyağın yarısını ekleyin ve eritin.
Daha sonra ocaktan alın ve yufkanın bir tanesini parçalanmadan komple tavanın üzerine serin.
Bir taraftan da bir kabın içine sosu için; yumurta, süt, su, sıvı yağ ve kabartma tozunu ekleyip çırpın, çok az miktarda tuz ekleyip karıştırın.
Geriye kalan üç yufkayı 1,5 şeklinde ikiye ayırın. Bir buçuk yufkayı sosa batırıp tavaya serin peyniri eşit olarak dağıtın.
Üzerine tekrar geriye kalan bir buçuk yufkayı sosa batırıp serin.
En son tavanın kenarlarından sarkan yufkayı içine katlayın.
Tavayı ocağın üzerine koyun ve altını orta ateşte yakın. Kontrol ederek kızartın.
Kızardığı zaman bir kapak yada tabak yardımı ile ters çevirin.
Tavaya koymadan önce geriye kalan tereyağı tavaya koyun ve eritin ve yufka böreğin pişmeyen tarafını alta gelecek şekilde yavaşça indirin.
Kontrol ederek kızartın ve kesme tahtasına alın. Dilimleyerek servis yapın. Hafta sonlarının vazgeçilmezi ve pratikliği ile gönülleri fetheden böreğiniz hazır. Afiyet olsun.
Tavada Peynirli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst