Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tavada Nefis Sebzeli Kanat

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tavada Nefis Sebzeli Kanat Tanımı İçin Malzemeler
1 kg tavuk kanat
Yarım paket mantar
1 adet kapta biber
6-7 tane arpacık soğan
2 diş sarımsak
Kanatları soslamak için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı biber
1 çay kaşığı pul biber
Çay kaşığı ucu ile karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

Tavada Nefis Sebzeli Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk kanatları sos gereçleri ile güzelce karıştıralım.
1 saat buzdolabında bekletelim. (eğer vaktiniz yoksa bekletmeden ocağa alabilirsiniz)
Kanatları yanmaz yapışmaz tavaya alalım 10 dakika kısık ateşte pişirelim.
Üzerine arpacık soğanları( bütün soğanı dörde bölerekte ekleyebilirsiniz)
Mantarları,sarımsağı iki ye bölerek, ince şeritler halinde doğranmış kapya biberi kanatların ortasına serpiştirelim.
Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Kanatların alt yüzü kızarınca çevirip öbür yüzlerinin de kızarmasını sağlayalım.
Sebzelerin aroması ile özdeşleşince çok lezzetli fırın yemeği tadında oluyor.
Denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Tavada Nefis Sebzeli Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst