Tavada Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
İç gereç
600 gram kıyma
4 tane büyük soğan
3 diş sarımsak
5-6 tane kapya biber
6 tane köy biberi
3 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1-2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
Hamuru için
9 bardak un
3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Tavada Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına unu döküp ,tuzu ve suyu yavaşça ekleyip(un’un kalitesine nazaran su ölçüsü değişebilir) özdeşene kadar yoğuruyoruz. Mayasız hamur olduğu için 2-3 saat dinlendiriyoruz.
İç materyalini hazırlarken maydanoz hariç başkalarını rondodan çekiyoruz.
Maydanozuda ince ince doğruyoruz.
Akabinde büyük bir kabın içinde sebzelerle kıymayı(rondodan çekiyorum)birleştirip, salçalarını,baharatlarını, zeytinyağı ve suyunu ekleyip,karıştırıyoruz.
Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp (kurumasın diye üzerini bezle örtüyoruz)hafif unlanmış tezgahta açıyoruz.
Üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyup ,kaşıkla düzeltiyoruz.
Isınan tavaya hamuru koyup kapağını da koyup orta ateşte pişiriyoruz.
Tavada Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İç gereç
600 gram kıyma
4 tane büyük soğan
3 diş sarımsak
5-6 tane kapya biber
6 tane köy biberi
3 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1-2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
Hamuru için
9 bardak un
3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Tavada Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına unu döküp ,tuzu ve suyu yavaşça ekleyip(un’un kalitesine nazaran su ölçüsü değişebilir) özdeşene kadar yoğuruyoruz. Mayasız hamur olduğu için 2-3 saat dinlendiriyoruz.
İç materyalini hazırlarken maydanoz hariç başkalarını rondodan çekiyoruz.
Maydanozuda ince ince doğruyoruz.
Akabinde büyük bir kabın içinde sebzelerle kıymayı(rondodan çekiyorum)birleştirip, salçalarını,baharatlarını, zeytinyağı ve suyunu ekleyip,karıştırıyoruz.
Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp (kurumasın diye üzerini bezle örtüyoruz)hafif unlanmış tezgahta açıyoruz.
Üzerine 2 yemek kaşığı harçtan koyup ,kaşıkla düzeltiyoruz.
Isınan tavaya hamuru koyup kapağını da koyup orta ateşte pişiriyoruz.
Tavada Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı