AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavada Künefe

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tavada Künefe Tanımı İçin Malzemeler
150 gram kadayıf
75 gram tereyağ
200 gram künefelik peynir
Tavayı yağlamak için biraz tereyağı
Şerbet için;
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağı su

Tavada Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbetimizi ayarlayalım suyu ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Kaynayınca bir kaç damla limon damlası dökün ,15 dakika kadar kaynasın.
Tereyağını eritelim sıcak olmasın.
Kadayıfları minik minik doğrayalım geniş bir kabin içerisine alın.
Erittiğimiz tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Pişireceğimiz tavayı yağlayıp kadayıfın bir kısmını yağladığımız tavaya güzelce yerleştirin.
Üzerine rendelediğimiz peynirleri koyun.
Kalan kadayıfları üzerine ekleyin ve bastırın düz bir kapla yeterlice bastırın.
Ocağın en büyük gözünü en kısık dereceye getirip yavaş yavaş pişirmeye bırakın.
Arada tavayı sallayın kadayıf piştikçe hareket etmeye başlayacaktır.
Kenarlarından bıçak yardımıyla denetim edin kızarmışsa rastgele bir tepsinin art tarafına kadayıfı zıt çevirelim.
Pişmeyen tarafı altta kalacak formda tavaya tekrar yerleştirin birebir biçimde pişirmeye bırakın.
İki tarafını da piştiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatın ve dilimleyin.
Şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün.
Afiyet olsun

Tavada Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst