Tavada İstavrit Balığı Tarifi İçin Malzemeler
2 kg istavrit balığı
Mısır unu
Tuz
Kızartmak için;
Tava ve yağ
Meze için;
Roka, domates, limon, havuç, turp, kara lahana, soğan, pul biber, maydanoz isteğe bağlı çoğaltılabilir
Tavada İstavrit Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balıklar temizlendikten sonra mısır unu ve tuz karışımına bulanır. Daha sonra tavada hafif ateşte kızartılır.
Roka doğranır. Havuç, turp, karalahana rendelenir. Limon sıkılır ayrı tabağa dizilir.
Soğan salatası için soğan doğranır. Pul biber ve tuz serpiştirilir üzerine limon sıkılır ve karıştırılır
Domates dilimlenir ve tabağa dizilir ,isteğe bağlı servis tabağında istenilen mezeler ile servis edilir.
Tavada İstavrit Balığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kg istavrit balığı
Mısır unu
Tuz
Kızartmak için;
Tava ve yağ
Meze için;
Roka, domates, limon, havuç, turp, kara lahana, soğan, pul biber, maydanoz isteğe bağlı çoğaltılabilir
Tavada İstavrit Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balıklar temizlendikten sonra mısır unu ve tuz karışımına bulanır. Daha sonra tavada hafif ateşte kızartılır.
Roka doğranır. Havuç, turp, karalahana rendelenir. Limon sıkılır ayrı tabağa dizilir.
Soğan salatası için soğan doğranır. Pul biber ve tuz serpiştirilir üzerine limon sıkılır ve karıştırılır
Domates dilimlenir ve tabağa dizilir ,isteğe bağlı servis tabağında istenilen mezeler ile servis edilir.
Tavada İstavrit Balığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı