AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavada İspanaklı Yumurta Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Tavada İspanaklı Yumurta Nasıl Yapılır? Sorusu sıkça karşılaşılan bir sorudur. İspanaklı yumurta yapmak için öncelikle taze ıspanak yapraklarını doğrayın. Ardından bir tavada zeytinyağı ile soğanı kavurun. İçerisine doğranmış ıspanakları ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Bir kaseye yumurta kırın ve çırpın. Tavadaki ıspanağın üzerine dökün ve karıştırmadan pişirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Yumurta beyazı sertleşene kadar pişirin. Tavada İspanaklı Yumurta servise hazır! Afiyet olsun!
İçindekiler

Tavada İspanaklı Yumurta Nasıl Yapılır?​

Tavada ıspanaklı yumurta yapmak oldukça kolaydır. İşte adım adım tavada ıspanaklı yumurta yapmanın ayrıntıları:

Malzemeler nelerdir?​

Tavada ıspanaklı yumurta yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
– 2 adet yumurta
– Yarım su bardağı doğranmış ıspanak
– 1 yemek kaşığı sıvı yağ
– Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlar

Adım 1: Tavayı ısıtın​

Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve içerisine sıvı yağı ekleyin. Yağın tavada eşit şekilde dağılmasını sağlayın.

Adım 2: Ispanakları ekleyin​

Doğranmış ıspanakları tavaya ekleyin ve hafifçe soteleyin. Ispanaklar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.

Adım 3: Yumurtaları kırın​

Tavada sotelediğiniz ıspanakların üzerine yumurtaları kırın. Yumurtaların sarısının ve beyazının dağılmamasına dikkat edin.

Adım 4: Yumurtaları pişirin​

Yumurtaları tavada istediğiniz şekilde pişirin. Yumurta sarısını isteğe bağlı olarak çırpabilir veya bütün olarak bırakabilirsiniz. Tavayı kapatıp yumurtaları biraz daha pişirmek isterseniz, tavaya bir kapak kapatın.

Adım 5: Servis yapın​

Yumurtalar piştikten sonra tavayı ocaktan alın ve sıcak bir şekilde servis yapın. Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tavada İspanaklı Yumurta Nasıl Yapılır?​

Tavada İspanaklı Yumurta Nasıl Yapılır?
1. Tavaya yağ ekleyin ve ısıtın.
2. Ispanakları ekleyin ve soteleyin.
3. Yumurtaları kırın ve karıştırmadan pişirin.
4. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
5. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve eriyene kadar pişirin.

Tavada İspanaklı Yumurtanın Malzemeleri: Yumurta, ıspanak, tuz, karabiber, pul biber, kaşar peyniri.
Tavada İspanaklı Yumurta Tarifi: Ispanakları soteleyin, yumurtaları kırın, baharatları ekleyin ve peynirle pişirin.
Tavada İspanaklı Yumurta Püf Noktası: Yumurtaları karıştırmadan pişirin, peyniri üzerine ekleyin ve eritin.
Tavada İspanaklı Yumurta Servis Önerisi: Sıcak olarak ekmek veya pilav ile servis yapın.
Tavada İspanaklı Yumurta Kaç Dakikada Hazırlanır?: Yaklaşık 15 dakikada hazırlanır.

Geri