AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tavada Enfes Lahmacun

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tavada Enfes Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için
3 su bardağı ılık su (bardak ölçüsü 200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için
2 adet soğan
5 adet sarımsak
250 gram orta yağlı kıyma
5 tane çarliston biber
3 adet kapya biber
3 tane soğan
Bir tutam maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası

Tavada Enfes Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için su ve tuz ekleyip karıştıralım. Tuz eriyince denetimli un ekleyerek hamurumuz ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edelim.
Hamuru rahat açabilmemiz için üstü kapalı 30 dakika dinlendirelim.
İç harcı için maydanoz dışındaki tüm gereçleri robottan geçirelim.
Ardından uygun bir tepsiye iç harcı için tüm materyalleri sırasıyla ekleyip elimizle uygunca yoğuralım.
30 dk dinlenmiş hamurumuzu eşit 17 bezelere bölelim ve kurumaması için bezelerin üzerini örtelim ve hamurdan birtane alalım. Yapışmaması için az biraz serperek açalım.
2 yemek kaşığı iç harcından her yerine gelicek halde serelim.
Önceden ısıtılmış tavaya hamuru alalım kapağı kapalı 6 dk pişirelim.
O pişerken bir beze daha açıp iç harcını sürelim.
Ardından ocakta pişen lahmacunun kapağını açalım ve 6 dk daha pişiriyoruz ve öbür hazırda bekleyen lahmacunu tavamıza alıyoruz.
Bu formda tüm hamurları hazırlıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .
Tavada Enfes Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst