- Konu Yazar
- #1
Tava boreği hem cok pratik hemde cok lezzetli oluyor bayanlarOzellile calışan bayanlar icin oldukca ideal bir borek tarifiYorgun argın eve geldiniz ve akşam yemeğiniz henuz hazır değil hic telaş etmeyin kısa surede nefis bir borek yapabilirsiniz
Tava boreğimiz icin gerekli olan malzemeler
3 adet yufka
1 cay bardağı sut
Yarım cay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Maydanoz
150 gr peynir
4 kaşık sıvıyağ (tavayı yağlamak icin)
imagestavaboreginasilyapilir5ad3c7ec0ee1c
Tava boreğimizin yapılışı ise şoyle bayanlar;
Yumurta, sut ve sıvıyağ cırpılır, sos hazırlanır Peynir ezilir ve doğranmış maydanozla ic harcı hazırlanır Tava iki kaşık yağla iyice yağlanır 1 yufka serilir, kenarları tavanın dışına sarkıtın Uzerine biraz sos gezdirilir, yarım yufka serilir
Daha sonra sos surulur ,kalan yarım yufka serilir Uzerine peynirli harc yayılır Kalan 1 yufka yarım yarım soslanarak yayılır Tavanın kenarlarıdan sarkan kısımları, toparlanır ve boreğin ustu kapatılır Ocağa alınır kısık ateşte cevrilerek pişirilir, spatula yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz
Ben boreği cevirmek icin duz bir kapak kullanıyorum, eğer yoksa buyuk bir tabağa cevirebilirsiniz Kalan iki kaşık yağla tavayı yağlayıp, borek tavaya alınır Kısık ateşte diğer yuzu kızartılır Servise alınır hepsi bu kadar bayanalr afiyet olsun
Tava boreğimiz icin gerekli olan malzemeler
3 adet yufka
1 cay bardağı sut
Yarım cay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Maydanoz
150 gr peynir
4 kaşık sıvıyağ (tavayı yağlamak icin)
imagestavaboreginasilyapilir5ad3c7ec0ee1c
Tava boreğimizin yapılışı ise şoyle bayanlar;
Yumurta, sut ve sıvıyağ cırpılır, sos hazırlanır Peynir ezilir ve doğranmış maydanozla ic harcı hazırlanır Tava iki kaşık yağla iyice yağlanır 1 yufka serilir, kenarları tavanın dışına sarkıtın Uzerine biraz sos gezdirilir, yarım yufka serilir
Daha sonra sos surulur ,kalan yarım yufka serilir Uzerine peynirli harc yayılır Kalan 1 yufka yarım yarım soslanarak yayılır Tavanın kenarlarıdan sarkan kısımları, toparlanır ve boreğin ustu kapatılır Ocağa alınır kısık ateşte cevrilerek pişirilir, spatula yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz
Ben boreği cevirmek icin duz bir kapak kullanıyorum, eğer yoksa buyuk bir tabağa cevirebilirsiniz Kalan iki kaşık yağla tavayı yağlayıp, borek tavaya alınır Kısık ateşte diğer yuzu kızartılır Servise alınır hepsi bu kadar bayanalr afiyet olsun