AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tava Böreği (Elde Açma Yufka İle)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tava Böreği (Elde Açma Yufka İle) Tanımı İçin Malzemeler

Yufkası için;
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 2 su bardağı un
İç harcı için ;
1 su bardağı kaşar
1 su bardağı tulum peynir
Aralara sürmek için;
1 kase su ve sıvı yağ
Çay kaşığı ucuyla cep sodası
Tavayı yağlamak için biraz bir kaşık tereyağ

Tava Böreği (Elde Açma Yufka İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuza 1 bardak sütü ve tuzu karıştırıp yoğuralım.
Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur olacak formda gerekirse un eği yapabiliriz.
10 dakika kadar dinlendirelim.
Yufkaları tava boyutu kadar açalım. Ben 6 yufka kullandım.
Bezelerimiz mandalina büyüklüğünde olmalı.
Açılan yufkaları ocak üzerinde birkaç saniye pişirelim.
Yağladığımız tavaya 1 yufka serip sosumuzdan sürelim.
İkinci yufkada soslayıp peynirini yerleştirelim.
İkişer yufka orta ile tekrar peynir ve sostan sürelim.
En son yufkaya parlaması için sıvı yağ sürebilirsiniz.
Bir tarafı kızaran böreğimizi ocakta çevirip tekrar tereyağ sürdüğümüz tavaya yerleştirelim.
Diğer tarafıda kızaran yufkamız servise hazır afiyet olsun.
Tava Böreği (Elde Açma Yufka İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst