AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tatsiz kestane nasil tatlandirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tatsız kestane nasıl tatlandırılır?​

Kestaneleri iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ilave edip, kaynar su dökerek, 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kenarlardan ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir. Kestane haşlamaya tuz ve şeker katmamızın sebebi daha lezzetli olmasıdır.

Un kakao kestane ile ne yapılır?​

Kabuklarından ayıklanan kestaneler mutfak robotundan geçirilerek un haline getirilir. Bir bardak şekerle ocakta beş dakika kadar karıştırılarak pişirilir. Soğuyan bu karışım küçük toplar haline getirilir. Diğer tarafta soğuk süte un, şeker kakao konulup ateşte karıştırılarak krema kıvamında pişirilir.
Kestaneli kek nasıl yapılır?
Sırasıyla yumurta toz şeker ,sıvı yağ, süt, kakao, kabartma tozu ,vanilya, un, ezdiğimi kestaneleri ilave edip iyice çırpalım. Az ya da çok olabilir. Bunu kendimiz ayarlayalım fırın kabına koyup 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Kestane topları nasıl yapılır?
Kestaneli Lezzet Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kestaneleri çizip haşlayalım.Kabuklarını soyalım.
- Bisküvi ve kestaneleri robottan geçirelim ve yoğurma kabına alıp üzerine diğer malzemeleri ekleyelim ve yoğuralım.
- Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

Kestaneli Pasta nasıl yapılır?​

Kestaneli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremanın önceden hazırlanıp soğuması için krema ile başlayalım.
- Kestaneleri sıvı krema ile blenderdan geçirip püre haline getirelim.
- İki paket krem şanti (150 gr) ekleyip mikser ile kabarana kadar çırpalım.
- Buzdolabında dinlendirelim.

Kestane önce haşlanır mı?​

Tavaya ya da tencereye koyacağınız az miktar suyun içerisinde önce kestanelerinizi haşlayarak, su tamamıyla çekildikten sonra közleyerek kestanelerinizi pişirebilirsiniz. Suda kestane pişirme yöntemi genellikle kestane şekeri hazırlamanın ilk aşamasıdır.
Haşlanmış kestane nasıl soyulur?
Kestaneler iyice yıkanıp çizildikten sonra tavaya yerleştirilir. Tavada iyice kavurulan kestaneler kabukları açılıp iyice kızardığı zaman olmuş demektir. İlk sıcaklığı gittikten sonra rahatça soyulur ve çok lezzetli bir yöntemdir.
Evde kestane püresi nasıl yapılır?
Kestaneler yumuşayıp şerbet koyulaştığında çubuk vanilyayı çıkartın ve fırınlandıktan sonra şerbetinde pişen kestaneleri soğumaya bırakın. Krema ve tarçın ilavesiyle blenderda pürüzsüz bir püre haline getirdiğiniz kestaneyi, kahvaltılık olarak ya da tatlı ve krema yapımında kullanın. Sevdiklerinizle paylaşın.
Şerbet için şeker ve suyu bir tencerede arada karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Altını kıstığınız şerbete kestaneleri ilave edin. 15 dakika şerbetle birlikte pişirdiğiniz kestaneleri ocaktan alıp oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin.
Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?
- Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun.
- Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin.
- Toz şekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin.
- Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
 
Geri
Üst