Tatlı Tuzlu Kurabiye (Günlerce Bayatlamıyor) Tanımı İçin Gereçler
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
Çörek otu yahut susam
Tatlı Tuzlu Kurabiye (Günlerce Bayatlamıyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm materyalleri derin bir kapta karışıyoruz.
Unu denetimli bir halde ekliyoruz.
Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yuvarlıyoruz.
Evvel yumurta akına sonra çörek otuna buluyoruz.
Tepsiye diziyoruz. 170 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun .
Tatlı Tuzlu Kurabiye (Günlerce Bayatlamıyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
Çörek otu yahut susam
Tatlı Tuzlu Kurabiye (Günlerce Bayatlamıyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm materyalleri derin bir kapta karışıyoruz.
Unu denetimli bir halde ekliyoruz.
Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yuvarlıyoruz.
Evvel yumurta akına sonra çörek otuna buluyoruz.
Tepsiye diziyoruz. 170 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun .
Tatlı Tuzlu Kurabiye (Günlerce Bayatlamıyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı