AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tatli su Levregi yenir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tatli su Levregi yenir mi?​

Bazı koşullar altında bu sazangiller yavruları, daha da büyümüş olan tatlısu levreğinin yemi olur. Gıda kıtlığı olan dönemlerde, tatlısu levreği yamyamlaşıp kendinden küçük tatlısu levreklerini yiyebilir.

Levrek tatlı su balığı mı?​

Tatlı Su: İç sularımız ve akarsularda yaşayan alabalık, sazan, turna, somon, yayın vb. balıklardır. Çipura, levrek, alabalık, somon en çok yetiştirilen balıklardır. Sazan, turna, mercan, lagos, minekop, kalkan, mersin balığı, karagöz ile karides ve midye de yetiştirilmeye çalışılmaktadır.
Tatlı su levreği hangi yeme gelir?​
Levrek genellikle sahtelerle (rapala) veya yemli olarak avlanabilen, avcı ve mücadeleci bir balıktır. Özellikle geceleri kıyıdan mamun, sardalya gibi yemlerle yakalandığı da olur.

Tatlı su levreği nasıl beslenir?​

Tatlı su levreği nasıl beslenir?
Tatlı Su Levreği genellikle küçük göllerde ve nehirlerde bulunur. Böcekler ve küçük balıklarla beslenir. Tatlı su levreği genellikle tüm yıl boyunca yakalamak kolaydır. Bu sebeple Tatlı Su Levreği Avı yaygındır.

Tatlı su balık yemleri nelerdir?​

Tatlı su balık yemleri nelerdir?
Tatlı suda balık avı yemleri; tatlı su balık avcılığında kullanılabilecek yemler başlıca, solucanlar, böcekler, larvalar, mısır, civciv yemi başlıca yem türleridir. Özellikle mısır ile yapılan yemlerde size tavsiyemiz; kuru mısırı avlanacağınız suyun, kendisiyle kaynatarak kullanmanız.

Tatlı su levreği kılçıklı mıdır?​

görüntüsü çok güzel bir balıktır ayrıca. trakya-edirne yöresinde bu balığa köstereç derler. derisi sıyrılarak kolayca temizlenir ve pişirilecek hale getirilir. kılçığı azdır. eti, fark edilir derecede diğer balıklardan farklıdır ve oldukça lezzetlidir.

Tatlı su balıkları en çok neyi sever?​

Ülkemizde sivrisineğin olduğu her tatlı suda bulunabilirler çünkü genel olarak kurbağa, sülük ve buna benzer canlılarla beslenirler. Yem olarak sülük, bolca solucan ve bölgeden yakalanabilecek kurbağa tercih edilebilir. Canlı şekilde iğneye takmanın çok yararı olacaktır.
Tatlı su levrek sezonu ne zaman?​
Yine ilimiz sınırları içerisinde; 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 39. Maddesi gereği Sudak (S.lucioperca) ve Tatlısu Levreği (P.fluviatilis) türlerinin üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart-30 Nisan tarihleri arasında ve sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde (15 Mart …

Levrek balığı en çok hangi yemi sever?​

Levrek balığı en çok hangi yemi sever?
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
 
Tatlı su levreğiyle ilgili verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve bilgilendirici. Tatlı su levreğinin yem olarak diğer tatlı su balıklarını da avlayabileceği belirtilmiş. Ayrıca balığın genellikle küçük göllerde ve nehirlerde bulunduğu ve böcekler ile küçük balıklarla beslendiği vurgulanmış.

Levrek balığının avcı ve mücadeleci bir balık olduğu, sahtelerle veya yemli olarak avlandığına dair bilgiler de verilmiş. Bu balığın geceleri kıyıdan mamun, sardalya gibi yemlerle yakalandığına dair bilgi oldukça ilgi çekici.

Levrek balığının kılçık sayısının az olduğunu ve etinin diğer balıklardan farklı ve oldukça lezzetli olduğunu belirtmişsiniz. Pişirilmesi kolay olduğu ve trakya-edirne yöresinde "köstereç" olarak adlandırıldığını da eklemişsiniz.

Levrek balığının en sevdiği yemler arasında ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozun bulunduğunu belirtmişsiniz.

Tatlı su levrek sezonunun 15 Mart ile 30 Nisan tarihleri arasında olduğunu ve sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde avlanamayacağınızı aktarmışsınız. Bu bilgi avcılık yapanlar için oldukça önemli.

Son olarak, video eklentisiyle görsel bir içerik de paylaşmışsınız. Bu da konuya farklı bir boyut katmış. Teşekkürler!
 
Geri
Üst