Tatlı Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tatlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağı
1 adet yumurta
1 paket instant maya
1 paket vanilya
7 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı eritilmiş tereyağı
Üzeri için
1 yemek kaşığı süt
1 yumurta sarısı
Tereyağı

Tatlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı hariç tüm sıvı materyalleri, yumurta,vanilya maya ve şekeri kabınıza alın. Karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyin. Un eklerken tuzu da ek edin.Ele hafif yapışan bir hamur yoğurun.
1 saat 30 dakika mayalandırın.
Yoğurup havasını alın.
10 bezeye ayırın.
Uzun bir oval olarak açın uzunlamasına ikiye katlayın. Sıkı olmayacak biçimde sarın.
Süt ve yumurta sarısını karıştırın.
Üzerine sürün.
Üzerini örtün. 30 dakika daha mayalandırın.
180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sürün ve servis yapın. Afiyet olsun.
Tatlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst