AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tatli lor nerede kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tatlı lor nerede kullanılır?​

Makarnaların yanında ya da üzerinde de servis edilebilen lor peyniri Türkiye’nin birçok yöresinde farklı tariflerde tercih edilmektedir. Genellikle börek, gözleme, poğaça gibi hamur işlerinde kullanılan lor peyniri, Trakya yöresine özgü olarak lor tatlısında da kullanılmaktadır.
Lor peyniri tuzlu olur mu?
Lor, yumuşak kıvamlı peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde edilen bir mandıra ürünüdür. Kısa ömürlüdür. Tuzlu veya tuzsuz olarak üretilebilir. En makbülü kaşar yapımı sırasında ortaya çıkan peynir altı suyundan elde edilenidir.
Lor peyniri sağlıklı mı?
Lor peyniri böbrek problemlerine sebep olabilir. Bu durum çok miktarda protein tüketildiğinde ortaya çıkar ve lor peynirinde de bol protein olduğu için sınırlı miktarda tüketmek gerekir. Laktoz intoleransı olanlar için de problem kaynağı olabilir. İshal, şişkinlik, kramplar, gaz ve mide problemleri ortaya çıkabilir.

Lor peyniri ne zaman yenmeli?​

Kahvaltıda, ara öğünlerde ve yemeklerin içinde akşam yemeğinde tüketebileceğiniz lor peyniri protein zengini formuyla günün her anının eşlikçisi olabilir. 100 lor peyniri protein oranı 14.44 gram değerindedir. 100 gramı Türk Gıda Kodeksi’ne göre günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 90’ını karşılar.
Tatlı lor ile neler yapılır?
Lor Peynirle Sadece Börek Yapılmayacağının En Güzel Kanıtı Olan 11 Nefis Tarif
Tatlı lor nasıl yenir?
Yağsız saf protein olduğu için vücutta kas yapar uzun yaşamın sırrı diyenlerde olmuştur . Onu daha sonra kek poğaça yada çorbalarınızda kullanabilirsiniz yada peynir altı suyunu tekrar ısıtarak yaklaşık 1 çay bardağı ev yoğurduyla karıştırıp tekrar kestirip biraz daha lor peyniri yapabilirsiniz.

Lor peynirin tuzu nasıl alınır?​

Eğer peynir dilimlenirse, su ile temas eden yüzey artacağından peynir tuzu daha etkili şekilde suya geçer. Tuzunun azaltılması için peynir, su yerine süt ya da tuzsuz ayran içerisinde de bekletilebilir. Bu durumda peynirin tuzunun azaltılmasının yanında farklı bir lezzet kazanması da sağlanmış olur.
Sporcular neden lor yer?
Kas gelişimi için ihtiyacınız olan proteini karşılar ve uzun süre sizi tok tutar. Düşük yağ ve vücudunuz için yeterli miktarda karbonhidratı lor peyniri sayesinde karşılayabilirsiniz. İçerdiği karbonhidrat sayesinde vücudunuzun kolay enerji kazanmasına yardımcı olur.
Lor peyniri antrenmandan önce mi sonra mı?
Egzersiz öncesinde içtiğiniz kahve yağ yakmanızı, sonrasında yiyeceğiniz lor peyniri ise kaslarınızın onarılmasını sağlar.

Lordan neler yapılabilir?​

Tatlı lor nasıl yapılır?
2 litre günlük sütü tencereye koyup altını açın. Dilerseniz uzun ömürlü süt de kullanabilirsiniz ancak günlük sütle çok daha lezzetli oluyor. Süt kaynayıp köpürmeye başlayınca 3-4 çorba kaşığı, yaklaşık 1 limonun suyu kadar limon suyunu dökün. Limon sütü kesecek ve lor oluşmaya başlayacak.
Lor peyniri bozulur mu?
Lor peyniri kesilen sütten elde edildiği için buzdolabında en fazla 3-4 gün bozulmadan saklanabilmektedir. Kapaklı bir cam kasede veya kavanozun içerisinde buzdolabında muhafaza etmektir. Lor peyniri peynir çeşitleri içinde en dayanıksız ve bozulmaya müsait olanıdır.
 
Geri
Üst