- Konu Yazar
- #1
Tatlı Kurabiye (Çay Saatleriniz Şenlenecek) Tarifi İçin Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ/margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un (Un ölçüsüne dikkat edelim fazla koyup kuru yapmayalım)
Üzeri için;
Beyaz çikolata
Fındık içi
Hamuru açmak için;
2 adet fırın kağıdı
Tatlı Kurabiye (Çay Saatleriniz Şenlenecek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına tereyağ ,sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu alınır ve iyice karıştırılır dilerseniz mikser ile karıştırabilirsiniz.
Un azar azar ilave edilerek çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
Tezgahın üzerine fırın kağıdı koyalım ve üzerine hamurun yarısını alalım üzerine tekrar fırın kağıdı serelim ve merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım çok ince açmayalım, bıçak ile hamuru kare kare keserek fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika çok fazla kızartmadan pişirelim.
Benmari usulü eritilmiş çikolatayı buzluk poşetine koyalım poşetin ucunu keselim.
Fırırından çıkarttığımız kurabiyelerin üzerlerine erittiğimiz çikolatayı sıkarak fazla bastırmadan çay kaşığının tersi ile düzeltelim fındık içini serpelim ve çikolata donana kadar bekletelim.
Tatlı Kurabiye (Çay Saatleriniz Şenlenecek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ/margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un (Un ölçüsüne dikkat edelim fazla koyup kuru yapmayalım)
Üzeri için;
Beyaz çikolata
Fındık içi
Hamuru açmak için;
2 adet fırın kağıdı
Tatlı Kurabiye (Çay Saatleriniz Şenlenecek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına tereyağ ,sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu alınır ve iyice karıştırılır dilerseniz mikser ile karıştırabilirsiniz.
Un azar azar ilave edilerek çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
Tezgahın üzerine fırın kağıdı koyalım ve üzerine hamurun yarısını alalım üzerine tekrar fırın kağıdı serelim ve merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım çok ince açmayalım, bıçak ile hamuru kare kare keserek fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika çok fazla kızartmadan pişirelim.
Benmari usulü eritilmiş çikolatayı buzluk poşetine koyalım poşetin ucunu keselim.
Fırırından çıkarttığımız kurabiyelerin üzerlerine erittiğimiz çikolatayı sıkarak fazla bastırmadan çay kaşığının tersi ile düzeltelim fındık içini serpelim ve çikolata donana kadar bekletelim.
Tatlı Kurabiye (Çay Saatleriniz Şenlenecek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı