Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tatli eksi sos nerelerde kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tatlı ekşi sos nerelerde kullanılır?​

Tatlı ve ekşi sos, yumurta roll, wontonlar, tavuk kanadı, karides ve balık atıştırmalıkları ve aklınıza gelebilecek her şey yemek için ideal bir dip sosudur.

Tatlı ekşi soslu tavuk ananas yerine ne kullanılır?​

değişkenler: toz şeker yerine aynı miktarda bal, sirke yerine aynı miktarda nar ekşisi ya da kırmızı şarap (ben şarabı tercih ediyorum), ananas suyu yerine ananas/portakal suyu karışımı, domates sosu yerine ketçap kullanılabilir. ben mısır nişastası tercih ediyorum ama patates veya buğday nişastası da kullanabilirsiniz …
Et yemeklerine, tavuğa ve balığa da çok yakışır. Yediğin zaman dudakların yanarken ağzında tatlı bir tat kaldıysa işte o gerçek bir sweet chili sos demektir.
Tatlı ekşi tavuk nasıl yapılır?
Zeytinyağını mümkünse wok tavada kızdırın. Ananas ile birlikte doğranmış sebzeleri ekleyip, yüksek ateşte 5 dakika kadar soteleyin. Tatlı- ekşi sos için; mısır nişastasını su ile karıştırdıktan sonra bir sos tenceresine aktarın. Ketçap, üzüm sirkesi, esmer şeker, soya sosu ve balı ilave edin.
Tatlı ekşi soslu tavuk nerenin?
muhteşem lezzetli bi çin yemeği türevi. içinde üstü sosla kaplı tavuk, ananas, havuç, salatalık bulunduran süper yemek.

Sweet chilli sos ne demek?​

Tatlı acı sos (Sweet Chili Sauce) Uzakdoğu mutfağına özgü bir sos olup et ve tavuk haricinde balıklara da oldukça yakışır. Acı biber olarak kırmızı şili biberi kullanılıp şeker ile tatlandırıldığı için tatlı acı sos ismi ile kullanılır.

Sweet chili sosun içinde ne var?​

ŞEKER,SU,KIRMIZI CHİLİ BİBERİ%18, SARIMSAK,TUZ,KIVAM ARTTIRICI:E1422, ASİTLİK DÜZENLEYİCİ:E260.
Kore Usulü Acılı Tavuk Tarifi
- ADIM 1.
- Wokun (ya da biraz derin bir tava) içerisine zeytinyağı döküp, tavukları 3-4 dakika kızartıyoruz.
- Tavuklara kenara koyup aynı tavanın içerisine 4 yemek kaşığı soya sosu, 4 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı da susam yağı ekliyoruz ve pişiriyoruz.
- Pilav ile beraber servis edebilirsiniz.

Geri