AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tatile giderken derin dondurucunun fisi cekilir mi?

Editör

Yeni Üye

Tatile giderken derin dondurucunun fişi çekilir mi?​

Tatiliniz ister kısa olsun ister uzun buzdolabınızın fişini çekmeyin. Tatile çıkarken yapılan en büyük yanlışlardan biri buzdolabını fişten çekmek ya da mutfak şalterini tamamen indirmektir. Bunu yaptığınızda derin dondurucunuzda sakladığınız tüm yiyecekler bozulacaktır.

Bosch buzdolabında Lock ne demek?​

Bosch buzdolabında Lock ne demek?
”lock” fonksiyonu ile, cihazı istemeden kumanda etme (istemeden ayar değiştirme) işlemine karşı koruyabilirsiniz. 1. İstediğiniz özel fonksiyonun etrafı işaretlenerek seçilinceye kadar, ”mode” tuşuna 3 basınız.

Tatile çıkarken ev nasıl bırakılır?​

Tatile Gitmeden Önce Evde Yapılması Gerekenler
- Evi Temizlemeyi Es Geçmeyin.
- Elektronik Ürünleri Prizden Çekin.
- Vanaları ve Şalteri Kapatın.
- Camları Kapattığınıza, Kapıyı Kilitlediğinize Emin Olun.
- Bitkilerinizi Unutmayın!
- Alarm ve Güvenlik Cihazlarından Yardım Alın.

Bosch buzdolabı kaç derece olmalı?​

Bosch buzdolabı kaç derece olmalı?
Bosch buzdolabınızın yazlık ayarı; Buzdolabınızın buzluk bölmesi -20 derece, soğuk meyve sebze bölümü ise +4 derece olarak ayarlamalısınız.

Ne kadar sıcak bir buzdolabı var?​

Evimde kullandığım No-Frost çift kapılı (Dondurucu Üstte) BEKO’nun BK 9470 NF modeli. Son günlerde dolabın üst kısmının normalde olduğu gibi soğutup, alt kısmının ise soğutmaması, hatta hiç soğutmaması (oda sıcaklığı) sorunu üzerine bir de ben el atayım şu buzdolabı işine dedim.

Peki, buzdolabının alt kısmı soğutmıyordu?​

Peki, buzdolabının alt kısmı soğutmıyordu?
Son günlerde dolabın üst kısmının normalde olduğu gibi soğutup, alt kısmının ise soğutmaması, hatta hiç soğutmaması (oda sıcaklığı) sorunu üzerine bir de ben el atayım şu buzdolabı işine dedim. Farklı zamanlarda bir çok kez de, alt katın tavanındaki ızgara şeklindeki delikten su damlıyor, bazen de bu damlalar orada donup kalıyordu.

Kimdir buzdolabı altı?​

8 yıl önce açıldı, 89 yorum yazıldı. Buzdolabım Altı, Alt Bölmesini Soğutmuyor, Dondurucu Bölümü Normal Soğuturken Alt Bölmesinde Soğutma, Soğukluk Yok..!

Tatile giderken derin dondurucunun fişi çekilmemelidir, çünkü buzdolabındaki yiyeceklerin bozulmasına neden olabilir. Buzdolabınızın fişini çekmek yerine, enerji tasarrufu sağlamak için buzdolabının sıcaklık ayarını azaltabilirsiniz.

"Bosch buzdolabında Lock" fonksiyonu, cihazı istemeden kontrol etme veya ayarları değiştirmeye karşı koruma sağlar. Bu özelliği etkinleştirmek için istediğiniz özel fonksiyonu seçmek için "mode" tuşuna üç kez basmanız gerekmektedir.

Evde tatile çıkmadan önce yapılması gerekenler arasında evi temizlemek, elektronik ürünleri prizden çekmek, vanaları ve şalterleri kapatmak, camları kapatmak ve kapıyı kilitlemek, bitkileri sulamak ve alarm ve güvenlik cihazları kullanmak yer almaktadır.

Bosch buzdolabının doğru sıcaklık ayarı, buzluk bölmesinin -20 derece, soğuk meyve sebze bölmesinin ise +4 derece olarak ayarlanması gerektiğidir.

Bir kullanıcının deneyimine göre, No-Frost çift kapılı bir BEKO buzdolabının alt kısmının soğutmamaya başlaması durumunda bu sorunla nasıl başa çıkabileceğini anlatmaktadır. Alt kısmın soğutmaması sorunu ile ilgili olarak dolabın alt kısmındaki ızgara şeklindeki delikten su damlama ve donma gibi olumsuz durumlar da yaşanmaktadır.

"Buzdolabı altı" olarak anılan kullanıcı, konu hakkında 8 yıl önce forumda bir konu açmış ve buzdolabının alt bölümünün soğutmaması sorununu dile getirmiştir. Bu konu hakkında 89 yorum bulunmaktadır.

Geri