AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tatilde harcanan paralar

SoruCevap

Yeni Üye
Tatilde harcanan paralar kadar zekat verebiliyor muyuz?

Gecmiş yıllarda sacları karışmış, sakalı uzamış, pantolonu duşmuş birisine fazla bakmıştım ki, Nicin bakıyorsun?diye sordu

Ben de, Senin alkole verdiğin parayı İslam yolunda harcayabilsem Senin alkol uğruna katlandığın cilelere ben de İslam yolunda katlanabilsem

Manalı manalı başını salladı ve acı acı guldu Her zaman muşahede etmişimdir Alkole ve kumara muptela olanlar ekseri zeki kimseler Doğru yolu bulamamışlar, eğri yollarda akıllarından rahatsız olmuşlar, akıllarını karartmak icin kendilerini ickiye vermişler Bunun icin icenlerle de anlaşabiliyoruz

Gecmiş zamanda vezirin biri veli bir zata rica etmiş:

Himmet buyur, ne olursun Gece gunduz padişahın işiyle meşgulum, yine de darılır diye korkuyorum

Veli sarsılmış ve duygulu bir ifade ile Keşke senin padişahtan korktuğun kadar ben de Allah'tan korksam Keşke senin padişaha hizmet ettiğin kadar ben de İslam'a hizmet etsem Kainatın padişahı da Allah'tır, senin padişaha itaat ettiğin kadar ben niye Allah'a itaat edemiyorum?demiş

Bir yakınım, Beş vakit namaz her gun her gun bitmez kidedi Susmak olmaz ki, Her gun kahveye gidenler 'Yeter artık!' dese, her gun icenler şişeyi yere vursa, kumara alışanlar tovbe etse, fuhşun prangasına mahkUm olanlar hurriyeti secsededim

Değneğin kendisine dokunduğunu anladı Gulerek, haklısın demekten kendini alamadı

Bir arkadaşım yaz gelince sıcak bolgelerdeki bir otelden yer ayırttı Otele para, vasıtaya para, lokantalara para, plaja girebilmek icin para Ona dedim ki, Senin eğlenceye verdiğin parayı ben zekat olarak verebilsemBen her sene zekatımı verirken tovbe ederim, Allah'ım, sarhoşların ickiye verdiği parayı ben dinime veremedim, otellerde harcanan paralar kadar ben dinime hizmet edemedim, beni affet!

Bazen kendimi yalnız hissediyorum Evde yemek bulunmadığı zamanlar Afganistan mucahitlerini, Lubnan'daki Muslumanları, Filistin halkını, Afrika aclarını hatırlıyorum Acayip bir rahatlığa kavuşuyorum Ekmekten lezzet alıyorum, bir bardak cayı luks sayıyorum Bu sırada mide, baş ve sırt ağrıları kendini hissettiriyor, en yakın dostlarım gibi benden ayrılmıyorlar Hemen copluklerden oteberi toplayanları hatırlıyorum Hamallık yapan yaşlılar ve gercekten fakir olanları Bunları hatırlayınca hissedilir şekilde ağrılarım azalıyor

Dunya işlerinde aşağıdakilere, ahiret işlerinde de yukarıdakilere bakınız; aksini yapmayınız, helak olursunuzhadis meali, her hadis gibi ne kadar kurtarıcı

Helal dunyanın adamı, haram dunyanın adamlarına bakıp, hızını artırabilir Cehenneme gitmek isteyenlere bakıp, cennete gitmekte daha gayretli olabiliriz Fakat hicbir zaman cehenneme gitmek isteyenlerin gayretini ve fedakarlığını gecemeyeceğiz

Hekimoglu Ismail

Geri