- Konu Yazar
Tatil nasıl yazılır TDK?
TATİL KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ – Gel gelelim berberlere karşı haksızlığımız şu hafta tatili işinde bile kendini gösteriyor. – Yakında dönmesi lazım. Sömestir tatili sona eriyor. – Beni tatili geçirmek üzere evlerine davet ettiler.Gidecegiz nasıl yazılır?
“Gidiyoruz mu?” yoksa “Gidiyoz mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gidiyoz şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Gidiyoruz şeklinde olmalıdır.Yarıyıl kelimesi nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yarı yıl şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yarıyıl şeklinde olmalıdır.
Sömestir anlamı nedir?
Fransızca kökenli semestre kelimesinden gelen sömestir kelimesi isim olarak, eğitim bilimi anlamına geliyor. Türkçe’de ise “Yarıyıl” anlamına geliyor. Kelime çoğunlukla “sömestr” olarak yanlış yazılıyor. Kelimenin doğru yazılışı “sömestir”dır.Yarı yıl mı yarıyıl mı?
Yarıyıl Kelimesi TDK’ya Göre Bitişik mi, Ayrı mı Yazılır? Türk Dil Kurumu açısından bu kelimenin doğru şekilde yazılışı bitişik olarak ele alınmış halidir. Yani diğer bir ifade ile, ‘Yarıyıl’ biçiminde yazıldığını söylemek mümkün.Sinema mı yoksa sinema mı?
“Sinema mı?” yoksa “Sinama mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Sinama şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sinema şeklinde olmalıdır.
Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “yarıyıl”dır.
Sömestir tatili veya yarıyıl tatili, akademik yılın birinci döneminin ardından okullarda eğitim-öğretime verilen ara. Çoğunlukla şubat ayına denk geldiği için şubat tatili ve genellikle 15 günlük bir tatil olduğu için -özellikle çocuklar tarafından- 15 tatil olarak da adlandırılır.
15 Tatilin diğer adı nedir?