- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 119.616
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Taşlama prosesi hangi durumlarda kullanılır?
Genel olarak, paslanmaz çelik ve takım çelikleri gibi yüksek çekme mukavemetine sahip malzemelerin taşlanma işleminde kullanılması önerilmektedir, ancak yüksek çekme mukavemetine sahip bazı alüminyum ve bronz alaşımlarda da kullanılabilir.Taşlama işi nasıl yapılır?
Bu metotta taş çevrilirken parça mıknatıslı tabla veya seyrek de olsa vakumlanmış tabla yardımı ile sabit duruma getirilir. Parça sathının tablaya oranla en mürtefi yani taşa en uzak olmayan noktasından taş temas ettirildikten sonra bütün satıh taşlanana dek taşlama muamelâtı sürdürülür.Zımpara taşı çeşitleri nelerdir?
Zımpara taşları şekillerine göre aşağıdaki gibi üç şekilde gruplandırılırlar….ZIMPARA TAŞI ÇEŞİTLERİ
- 1 – Silindirik Zımpara Taşları
- 2 – Alet Bileme Taşları
- 3 – Profil Taşlama Taşları
- 4 – Saplı Zımpara Taşları
Taşlama nedir ne işe yarar?
Taşlama işlemi, aşındırma yöntemi ile malzemenin yüzeyinden talaş kaldırılmasına verilen isimdir. Üretim yapılan fabrikalarda taşlama işlemi sıklıkla kullanılmaktadır. Taşlama işlemini yapan makineye taşlama makinesi ismi verilmektedir.
Taşlama tezgahı nedir ne işe yarar?
TAŞLAMA TEZGAHLARI Taşlama işleminin yapıldığı tezgahlara da Taşlama tezgahları adı verilir. Taşlama tezgahları imalatta özellikle ölçüsel hassasiyeti olan ve yüzey kalitesi yüksek olan imalatlar için kullanılır.Jet taşı ne demek?
Jet taşı avuç taşlama makinesi kullanımı için gerekli olan yuvarlak ve ortası delik şeklindeki taştan yapılmış bir malzeme olarak bilinmektedir. Jet taşı özellikle inşaat ve sanayi sektörlerinde taç avuç makinesinin bir aparatı olarak imal edilmektedir.Döküm taşlama nasıl yapılır?
Dökümden çıkan parçalar palet ve kasalara doldurulup ve temizleme kısmına getirilir. Kumlama makinesinde uygun askılara konarak yüzeyleri temizlenir. Temizlenen parçalar el taşı, duvar taşı pandül taş, avuç içi taşlama aletleri kullanılarak besleyici, yolluk ve çapakları taşlanır. Tekrar kumlama yapılır.
Zımpara taşının neresi kullanılır?
Zımpara taşı, aşındırıcı taneciklerin çeşitli bağlayıcılarla birbirlerine bağlanması sonucunda oluşur. Çok kesicidirler. Genellikle metal endüstrisinde kullanılırlar. Metal endüstrisi dışında ise cam ve seramik sanayiinde kullanılırlar.
TAŞLAMA TEZGAHLARI. Taşlama, belirli bir formda imal edilmiş olan sert aşındırıcı taneler içeren kesici (Zımpara taşı) ile iş parçası üzerinden çok noktadan talaş kaldırma işlemine denir. Taşlama işleminin yapıldığı tezgahlara da Taşlama tezgahları adı verilir.
Taşlama, belirli bir formda imal edilmiş olan sert aşındırıcı taneler içeren kesici (Zımpara taşı) ile iş parçası üzerinden çok noktadan talaş kaldırma işlemine denir.