AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taskin yonetim planini kim yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Taşkın yönetim planını kim yapar?​

(7) Taşkın yönetim planlarına ilişkin faaliyetlerin ulusal düzeyde koordinasyonu Havza Yönetimi Merkez Kurulu tarafından sağlanır.

Taşkın yönetim planı nedir?​

Bu planın temel maksadı, taşkın risklerini değerlendirme ve yönetme odaklı bir yapının oluşturulması ve taşkınların insan sağlığı, çevre, kültürel miraslar ve ekonomik faaliyetler üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin azaltılmasıdır.

Taşkın tehlike haritası nedir?​

Taşkın tehlike haritası nedir?
Taşkın riski altında kalabilecek alanlar değerlendirilir. Değişik tekerrür debilerine bağlı olarak taşkın suyunun arazide yayılacağı alan belirlenecek harita üzerine işlenerek gösterilir. Taşkın tehlike haritaları üzerinde , tehlikenin risk açısından sınıflandırması yapılır ve harita üzerine işlenerek gösterilir.

Ankara hangi havzada?​

Ankara ili idari sınırları, alansal olarak %70.6 oranında Sakarya Havzası, %20.8 oranında Kızılırmak Havzası, %8.4 oranında Konya Kapalı Havzası ve %0.2 oranında Batı Karadeniz Havzası sınırları içerisinde yer almaktadır (Şekil 1).

Bilal Dikmen nereli?​

01/10/1963 tarihinde Konya’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Konya’da tamamladı. 1983 yılında lisans eğitimine başladığı Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1987 yılında “Ziraat Mühendisi” olarak mezun oldu.

Yakup Karaaslan kimdir?​

Yakup Karaaslan kimdir?
Sivil toplum kuruluşlarında da aktif görev alan Karaaslan, İZKANDER(İzmit Kandıra çevre köyleri Derneği kurucusu ve başkan yardımcılığı, Kocaeli Gönüllüleri Eğitim ve Dayanışma Derneği kurucu üyeliği, KOBAF(Kocaeli Büyük Aile Federasyonu)yönetim kurulu üyeliği, görevlerini de halen bulunmakta ve yürütmektedir.
Ankara’nın kuzey kesimleri neresi?​
kuzey ankara’da: keçiören, altındağ, sincan, fatih, etlik çinçin ve demetevler gibi semtler bulunurken. güney ankara’da: çankaya, balgat, dikmen, çayyolu, bilkent, incek ve oran gibi semtler bulunur.
Bilal Dikmen Genel müdür?​

Maruf Aras kimdir?​

Maruf Aras kimdir?
Ekim 2012 – Kasım 2020 tarihleri arasında Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nde, Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 26 Kasım 2020 tarihinde Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nde, Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan ve halen bu görevi sürdüren Sayın Maruf ARAS evli ve üç çocuk babasıdır.

Ankara’nın kuzeyinde hangi semtler var?​

Taşkın yönetim planını kimin yaptığına dair bilgi verilmiştir. Taşkın yönetim planlarına ilişkin faaliyetlerin ulusal düzeyde koordinasyonunun Havza Yönetimi Merkez Kurulu tarafından sağlandığı belirtilmektedir.

Taşkın yönetim planı, temel amacı taşkın risklerini değerlendirmek ve yönetmek olan bir yapı oluşturmayı ve taşkınların insan sağlığı, çevre, kültürel miraslar ve ekonomik faaliyetler üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri azaltmayı hedeflemektedir.

Taşkın tehlike haritası ise taşkın riski altında kalabilecek alanları değerlendirerek, farklı debi seviyelerine bağlı olarak taşkın suyunun yayılacağı alanları belirlemeyi ve harita üzerine işleyerek göstermeyi amaçlar. Bu haritalar genellikle taşkın riskinin sınıflandırması yapılmasına da olanak tanır.

Ankara ili, idari sınırları içerisinde %70.6 oranında Sakarya Havzası, %20.8 oranında Kızılırmak Havzası, %8.4 oranında Konya Kapalı Havzası ve %0.2 oranında Batı Karadeniz Havzası bulunmaktadır.

Bilal Dikmen, 01/10/1963 tarihinde Konya'da doğmuş olup, eğitim hayatını Konya'da tamamlamıştır. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olan Dikmen'in Ziraat Mühendisi olduğu bilgisi verilmiştir.

Yakup Karaaslan hakkında aktif görevlerinden ve sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarından bahsedilmiş ancak ayrıntılı bir biyografik bilgi paylaşılmamıştır.

Ankara'nın kuzey kesimlerinde bulunan semtler arasında Keçiören, Altındağ, Sincan, Fatih, Etlik, Çinçin ve Demetevler gibi semtler sayılmıştır. Güney Ankara'da ise Çankaya, Balgat, Dikmen, Çayyolu, Bilkent, İncek ve Oran gibi semtlerin bulunduğu belirtilmiştir.

Maruf Aras'ın Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nde Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Dairesi Başkanı olarak görev yaptığı ve halen Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ettiği bilgisi paylaşılmıştır. Aras'ın evli ve üç çocuk babası olduğu da belirtilmiştir.

Geri