AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tasinir mal Yonetmeligine gore yonetim donemi hesabinin verilmesinde asil sorumlu kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Taşınır mal Yönetmeliğine göre yönetim dönemi hesabının verilmesinde asıl sorumlu kimdir?​

Harcama yetkilileri taşınır kayıtlarının bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak tutulması ve taşınır mal yönetim hesabının hazırlanması sorumluluğunu taşınır kayıt yetkilileri ve taşınır kontrol yetkilileri aracılığıyla yerine getirir.
Taşınır işlem fişi ne zaman düzenlenir?
Bedelsiz olarak başka harcama birimlerine ya da ambarlara devredilen taşınırların çıkışı, Taşınır İşlem Fişi düzenlenerek yapılır. Fişin bir nüshası taşınırın devredildiği harcama birimine verilir. Aynı idarenin muhtelif ambarları arasında devredilen taşınırlar için de Taşınır İşlem Fişi düzenlenir.

5163 sayılı kanun nedir?​

Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının verilmesi, merkez ve taşrada taşınır yönetim sorumlularıyla bunlar adına görev yapacak olanların belirlenmesi ve kamu idareleri arasında taşınırların bedelsiz …
Taşınır Mal sorumlusu kimdir?
MADDE 8- (1) Taşınır mal kayıt sorumluları taşınır mal yönetim yetkilisi adına, edinilen taşınır malların giriş ve çıkış envanter kayıtlarını usulüne uygun, denetlenebilir şekilde tutmakla görevli ve bu işlemlerden dolayı taşınır mal yönetim yetkilisine karşı sorumludur.

Dayanıklı taşınırlar listesi nasıl alınır?​

İlgili kişinin isminin ilk 3 harfi yazıldığında isimleri aynı harflerle başlayan kişileri süzerek listeler. o İlgili kişinin ismi çıkmıyorsa, “Tanımlar” >”Kişi Tanımlaması” menüsünden kişi tanımlaması yapılabilir. o Kişi seçimi de yapıldıktan sonra “Taşınır Teslim Belgesi Listesi” butonuna tıklanır.
Taşınır kayıt yetkilisi kim olmalı?
taşınır kayıt yetkilisi belirlenmesi halinde okul müdür yardımcılarından biri taşınır kontrol yetkilisi olarak görevlendirilebilecek ancak okul müdür yardımcılardan birisinin taşınır kayıt yetkilisi olarak belirlenmesi halinde ise okul müdürü taşınır kontrol yetkilisi olacaktır.

Taşınır harcama yetkilisi kimdir?​

18.01.2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Taşınır Mal Yönetmeliği işlemlerinde tanımlar önem taşır. Bu tanımlardan; Harcama yetkilisi : “Harcama biriminin en üst yöneticisi” olarak tanımlanmıştır.

Geri