- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 128.275
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Taşınır Geçici Alındısı nasıl yapılır?
Muayene ve kabul işlemi derhal yapılamayan hallerde, taşınırların geçici olarak teslim alınmasında Taşınır Geçici Alındısı düzenlenir. Geçici teslim alma işlemi için Taşınır İşlem Fişi menüsünden Taşınır Geçici Alındısı menüsü kullanılarak TİF hazırlanır. TİF, Taşınır Mal Girişi’nde olduğu gibi düzenlenir.Hangi durumlarda TIF düzenlenmez?
Satın alındığı anda tüketilen malzemeler veya depolanması fiziki ve sıhhi yönlerden mümkün olmayan tüketim malzemeleri için TİF düzenlenmez. Akaryakıt istasyonlarından doğrudan alınan akaryakıt vs. Ancak aynı ürünler satın alınarak depolanıyorsa TİF düzenlenmesi gerekmektedir.
Ambar devir teslimi nasıl yapılır?
Harcama yetkilisi tarafından belirlenen bir kişinin başkanlığında, Taşınır Kayıt ve Kontrol yetkililerinin de bulunduğu en az üç kişinin katılımıyla Devir kurulu oluşur. Sayım işlemi gerçekleştirilir. Kayıtların sayım sonuçlarıyla uygunluğu sağlandıktan sonra ambar devir ve teslim tutanağı düzenlenir.Onaylı tif nasıl silinir?
Düzeltme işlemleri “Taşınır Mal İşlemleri”>“Onaylama İşlemleri” bölümünden yapılmakla birlikte bundan sonra silme işlemleri sadece “Taşınır Mal İşlemleri”> “Onaylı TİF / Bağlı TİF Silme İşlemleri” Bölümünden yapılabilecektir.
Taşınır mal kaydı nasıl yapılır?
Çıkış kayıtları Taşınır İşlem Fişine dayanılarak yapılır. Her bir kaydın belgeye dayanması şarttır. Bu belgenin tarih ve sayısı taşınır işlem fişine kaydedilir. Tüketim malzemelerine ihtiyaç duyan birim yetkilisi tarafından “Taşınır İstek Belgesi” düzenlenerek Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine verilir.Taşınır mal Yönetmeliği nedir?
Bu Yönetmeliğin amacı, kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın kamu idarelerine ait taşınır malların kaydı, muhafazası ve kullanımı ile yönetim hesabının verilmesi, merkez ve taşrada taşınır yönetim sorumlularıyla bunlar adına görev yapacak olanların belirlenmesi ve kamu idareleri arasında taşınırların bedelsiz …
Nelere taşınır işlem fişi kesilmez?
(4) Satın alınan dergi ve gazete gibi süreli yayınların bedellerinin ödenmesi sırasında Taşınır İşlem Fişi düzenlenmez. Söz konusu yayınlardan cilt birliği sağlananlar, ciltletildikten sonra Taşınır İşlem Fişi düzenlenerek kayıtlara alınır.Taşınır işlem fişi nelere düzenlenir?
Bedelsiz olarak başka harcama birimlerine ya da ambarlara devredilen taşınırların çıkışı, Taşınır İşlem Fişi düzenlenerek yapılır. Fişin bir nüshası taşınırın devredildiği harcama birimine verilir. Aynı idarenin muhtelif ambarları arasında devredilen taşınırlar için de Taşınır İşlem Fişi düzenlenir.
Okul devir teslimi nasıl yapılır?
Müdürler, taşınır malların korunmasından sorumlu olduklarından, okulda mevcut eşya ve gereçleri, yerine atanan okul/kurum müdürüne veya okul/kurum müdürü henüz işe başlamamış ise devir kuruluna devir ve teslim ederler. İşe yeni başlayan müdür, (15) gün içinde devir ve teslim alma işlerini bitirir.Kurumlar arası taşınır devir işlemleri nasıl yapılır?
Burada izlenecek İşlem Adımları şu şekildedir: 1-Dayanağı belge Tarihi ve Dayanağı Belge no alanlarına Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan Taşınır Devri onayının tarih ve sayısı girilecektir. 2-Harcama birimleri arası Devir İşlemi seçilerek buradan malzeme hangi okula devir edilecekse listeden bulunup seçilecektir.
Taşınır işlem fişi nasıl silinir?
Giriş işleminde “Devir alma” çıkış işleminde ise “Devretme” TİF’leri hariç olmak üzere ” Onaylı Taşınır İşlem Fişleri menüsünden ilgili TİF seçilip “Düzeltme” butonuna basılarak onayı kaldırılır ve onaylama işlemleri menüsünde TİF düzeltmeye açılır. Düzeltme yapılır veya tamamen silinir.Tif kuruş farkı nasıl düzeltilir?
TİF de gösterilen kuruş farkı sistem tarafından otomatik olarak muhasebeleştirilmektedir. Bu işlem manuel olarak yapılmamalıdır. TAŞINIR İŞLEM FİŞİ BULUNAN ÖDEME EMRİ BELGELERİ Harcama yönetim sisteminde Taşınır(TKYS) menusu altındaki “ÖEB İşlem” alanından düzenlenmelidir.
Taşınır mal işlem belgesi nedir?
Taşınır Kayıt işlemleri nedir?Harcama birimince edinilen taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak, tartarak, ölçerek teslim almak, doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları sorumluluğundaki ambarlarda muhafaza etmek.