- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Taşıma yoluyla eğitime erişim nedir?
İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine taşıma yoluyla eğitim kapsamında öğle yemeği verilen okullarda açılan özel eğitim sınıflarına devam eden öğrenciler de bu hizmetten yararlandırılır. Yemekler, Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre temin edilir.Okul Servisi ile seyahat ediyorsak ne yapmalıyız?
Okul taşıtlarının arka kısmında mutlaka ışıklı “DUR” işareti bulunmalıdır. Bu işaret öğrenciler araca binerken ve inerken mutlaka yakılmalı ve inme / binme işlemi tamamlanana kadar yanar durumda bulunmalıdır. Bu dur işareti yandığında, okul servisinin arkasından gelen tüm araçların durması zorunludur.Tasimali eğitime tatil ne demek?
Nüfuzu az ve dağınık olan köy ve benzeri küçük yerleşim birimlerinde, zorunlu öğrenim kapsamındaki ilköğretim öğrencilerin ilçe, il gibi daha büyük yerleşim birimlerindeki okullara günübirlik taşınması ile yapılan eğitime taşımalı eğitim deniyor.
Taşımalı öğrencileri kim teslim alır?
(TAŞIMALI EĞİTİM) (25)Taşıma servis araçları ile okula gelen çocukların iniş ve biniş sırasında isim listelerine göre yoklamalarını alır. (26)Öğrencilerin imza karşılığında teslim alıp teslim eder.Taşımalı eğitim ilk nerede?
Taşımalı Eğitim nufusu az olan ve yerleşim olarak birbirinden ayrık ve uzak yerlerdeki öğrencilerin merkezdeki okullara taşınmasıyla oluşan bir sistemdir. taşımalı eğitim ilk 1989 yılında uygulamaya başlanmıştır. pilot olarak iki il seçilmiş Kırıkkale ve kocaeli’nin bazı ilçelerinde ikinci dönem olarak başlamıştır.Servis araçlarında uyulması gereken kurallar nelerdir?
Okul servislerinde uyulması gereken kurallar şu şekildedir:
‘ sorusuna Milli Eğitim Bakanı Özer’den yanıt. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin “Okullar tatil olacak mı?” sorusuna, “Okullar tatil olmayacak.” diye yanıt verdi.