AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tasikardi icin hangi doktora gidilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Taşikardi için hangi doktora gidilmeli?​

Kardiyoloji Bölümü Uzmanları kalp çarpıntısının belirtileri ve kalp ritim bozukluklarının tespit ve tedavisi için sizlere yardımcı olacaklardır.

Taşikardi teşhisi nasıl konur?​

Taşikardi tanısı için fiziki muayene ve hastaların tıbbi öykülerinin yanı sıra, kalp ve kan testlerinden yararlanılır. Elektrokardiyogram(EKG), öncelikli olarak başvurulan tanı yöntemidir. Kalbin elektriksel aktivitelerini görmek amacıyla yapılan bir tetkiktir.
Sinüs Tachycardia ne demek?
Taşikardi ya da kalp çarpıntısı kişi istirahat halindeyken kalbin, normalden daha hızlı attığı yaygın bir kalp ritmi bozukluğu türüdür. Kalp atış hızının egzersiz, stres, travma veya hastalığa karşı fizyolojik bir cevap olarak artması ise normaldir ve sinüs taşikardisi olarak adlandırılır.

Ritim bozukluğu Hangi bölüm?​

Kalp ve kalp damarlarına ait hastalıkların teşhisi, tedavisi ve takibi ile ilgilenen tıp dalına “Kardiyoloji” adı verilir. Bu bölümde görev yapan uzman doktorlara ise “Kardiyolog” denilmektedir. Kardiyologlar kalp krizi, kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, tansiyon yüksekliği gibi hastalıkları tedavi eder.

Çarpıntı için ne zaman doktora gidilmeli?​

Çarpıntı hissi devam ediyorsa su içip sakinleşmeye çalışın. Kalp çarpıntısı şikayetiniz devam ederken nefes darlığı, baş dönmesi, göz kararması ve fenalık hissi başladıysa mutlaka bir uzman doktora başvurun.
Taşikardi atağı ne kadar sürer?
Kalp hızının 100’ün üzerinde olmasına taşikardi denir. Supraventriküler taşikardi (SVT) kalbin üst boşluklarından (kulakçıklardan) kaynaklanan ve dakikada atım saysının 100’ün üzerinde olduğu çarpıntı atağıdır. Atak birkaç saniye gibi kısa süreli olabileceği gibi saatlerce de sürebilir.
Basit ifadeyle sinüs düğümü düşük hızda elektrik akımı çıkarır. Sinüs bradikardisi çoğunlukla normal fizyolojik bir yanıttır. Örneğin sporcu gençlerin istirahatte kalp hızı yavaştır ve bu normaldir. Anormal sinüs bradikardisi çok nadir bir durumdur ve en sık kalp ameliyatı sonrası gelişir.
A wearable cardiac event monitor may be used to diagnose tachycardia. This type of portable ECG device records heart activity only during episodes of abnormal heartbeat. Your doctor may ask you to use a portable ECG device at home to provide more information about your heart rate.
How is tachycardia diagnosed with a holter monitor?
A Holter monitor uses electrodes and a recording device to track your heart’s rhythm for 24 to 72 hours. Your doctor can print an electrocardiogram strip using the data on the recording device to see your heart’s rhythm during the period you wore the monitor. A wearable cardiac event monitor may be used to diagnose tachycardia.

How is tachycardia diagnosed at the Mayo Clinic?​

Tachycardia consultation at Mayo Clinic. A thorough physical exam, medical history and testing is required to diagnose tachycardia. To diagnose your condition and determine the specific type of tachycardia, your doctor will evaluate your symptoms, conduct a thorough physical examination, and ask you about your health habits and medical history.

How do I know if I have tachycardia?​

If you have tachycardia, your heart can beat very fast — over 100 times a minute at rest. Ask about your symptoms and when they started. Discuss your medical history. Listen to your heart with a stethoscope. Your doctor or nurse will tell you when to expect your test results and will call you when they’re available.
 
Geri
Üst