AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tasarruf Niçin Yapılır

haberci

Yeni Üye
tasarruf nedir
tasarruf niçin yapılır
niçin tasarruf yaparız
Tasarruf Neden Yapılır
Dünyamızda var olan,su,hava,toprak,bitki,hayvanlar,petrol ve doğalgaz gibi maddeler, sınırlı hayati kaynaklardır Bilinçsiz ve aşırı tüketim sebebiyle bu kaynaklar her geçen gün biraz daha azalmakta Nispeten daha uzun süreli olan,güneş enerjisi ve rüzgar gibi enerji kaynakları ise insanlık göre hemen şimdi yeteri değin kullanılmamaktadır Yada bu enerjilerde faydalanmak için kurulan sistemlerin ekonomik olarak fiyatı yüksek sistemler olması nedeni ile insanlık az önce bu kaynaklara yeteri kadar yönelmemiştir Hazırlanmış kaynakları kullanmak daha az emek ve sermaye gerektirdiğinden, daha çekici gelmektedir
İnsanlık görülen ve hiçte uzak olmayan bir tehlike ile karşısında karşıya bulunmaktadır İnsanlığı korkutma eden tehlikeye aleyhinde, dünyanın iki taraflı malı olan bir takım tüketim maddelerinin bilinçsizce tüketilmesi insanlığı müşterek tavır almaya zorlamaktadır Iki Taraflı söylev alınabilmesi için insanlara, eğitim yolu ile tasarruf yapma,bilinçli tüketicilik, dünyanın iki taraflı malı olan bazı tüketim maddelerine sahip çıkma,gibi istendik davranışların kazandırılması gerekmektedir
Tasarrufun yapılabileceği alanlar:
Yaşamın her alanında, her tülü eylem ve hareketlerde tasarruf yapılacak,alanlar mevcutturBiz bu alanları özet olarak şu ana başlıklar altında toplaya biliriz
1 Enerjide tasarruf:
2 Tüketimde tasarruf
3 Zamanda tasarruf
4 Imal aşamasında tasarruf *

Tasarruf, belirli bir amaç doğrultusunda harcamaların azaltılması ve kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasıdır. Tasarruf genellikle gelecekteki belirsizliklere karşı maddi güvence sağlamak, yatırım yapmak veya belirli bir hedefe ulaşmak amacıyla yapılır.

Tasarruf yapmanın birçok nedeni bulunmaktadır. Bunların başında ekonomik güvence, beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olma, geleceğe yatırım yapabilme ve hedeflere ulaşma isteği gelir. Ayrıca doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve çevre konusunda duyarlılık da tasarrufun önemli bir nedenidir. Dünyadaki doğal kaynakların sınırlı olduğu göz önüne alındığında, tasarruf yapmak gelecek nesillerin de bu kaynaklardan faydalanabilmesi için gereklidir.

Tasarruf yaparken enerji, su, gıda, zaman ve para gibi kaynakları verimli kullanmak büyük önem taşır. Enerjide tasarruf yapmak, çevreye duyarlı olmak ve maliyetleri düşürmek açısından önemlidir. Tüketimde tasarruf ise gereksiz alışverişten kaçınarak bütçeyi disiplin altında tutmayı amaçlar. Zamanda tasarruf yapmak ise verimliliği artırarak daha fazla işi daha kısa sürede yapabilmek demektir. İmal aşamasında tasarruf yapmak ise üretim sürecinde israftan kaçınarak maliyetleri düşürmeyi hedefler.

Genel olarak tasarruf yapmanın ekonomik güvence sağlamanın yanı sıra çevreye duyarlı olmak, sürdürülebilirlik için katkıda bulunmak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak gibi önemli faydaları vardır. Bu nedenlerle tasarruf bilinçli bir şekilde yapılmalı ve yaşamın her alanına yayılmalıdır.

Geri