AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tas yunu mu EPS mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Taş yünü mü EPS mi?​

Elde ediliş ve sağladığı kullanım özellikleri bakımından taş yünü ve eps arasındaki fark alttaki gibidir. Taş yünü natural kayaç ve tortu minerallerinden oluşurken, Eps strafor köpük tamamen petrolden elde edilmektedir. Yani eps basitçe yanarken, taş yünü nerdeyse yanmaz özelliğe sahiptir.
Ekstrüde polistiren XPS nerede kullanılır?
Isı yalıtımında kullanılabilecek ürünlerin başında ise XPS (Extrüde polistren) ve EPS (Expanded polistren) geliyor. Duvar, tavan ve ara kesitlerde yoğuşma, ıslanma ve küflenme gibi sorunlar önlenir. Sıva, boya dökülmeleri, kabarmalar ve bina içinde rutubetli hava oluşumu engellenir.

XPS levha ne işe yarar?​

Homojen hücre yapısına sahip, ısı yalıtımı yapmak amacıyla üretilen ve kullanılan köpük malzemelerdir. XPS’in hammaddesi olan polistren, ekstrüzyon işlemi ile hat boyunca istenilen kalınlıkta çekilir. Hareketsiz kuru hava ile; bilinen en mükemmel ısı yalıtımı sağlanmaktadır.
Xps ısı yalıtım sektörünün en eski ürünleridir.?
XPS ısı yalıtım sektörünün en eski ürünlerindenken , EPS daha yeni bir üründür. Her iki malzeme de polistren tanelerinin şişirilmesi ile elde edilir. EPS de şişirme işlemi için kullanılan gaz sadece “Pentan” iken, XPS de çok çeşitli gazlar kullanılır ki hepsi de ozon tabakasına zarar veren gazlardır.

Xps ve EPS homojen hücre yapısıdır.?​

XPS ve EPS Homojen hücre yapısına sahip,ısı yalıtımı yapmak amacıyla üretilen ve kullanılan köpük malzemelerdir. XPS ısı yalıtım sektörünün en eski ürünlerindenken , EPS daha yeni bir üründür. Her iki malzeme de polistren tanelerinin şişirilmesi ile elde edilir.
Peki EPS şişirme yöntemi nelerdir?
EPS de şişirme işlemi için kullanılan gaz sadece “Pentan” iken, XPS de çok çeşitli gazlar kullanılır ki hepsi de ozon tabakasına zarar veren gazlardır. Expanded Polistiren EPS petrol türevli,termoplastik hammadenin su buharı ile şişirilmesi ile elde edilen bir ısı yalıtım malzemesidir.

Geri