AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tas yunu kolay yanar mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Taş yünü kolay yanar mı?​

Zamanla bozulmaz, çürümez, küf tutmaz, korozyon ve paslanma yapmaz. Böcekler ve mikroorganizmalar tarafından tahrip edilemez. Higroskopik ve kapiler değildir. Kaplamasız taşyünü ürünler TS EN 13501-1’e göre “yanmaz malzemeler” olan A1 sınıfındadır.

Taş yünü yanıcı bir madde midir?​

XPS ve EPS, Avrupa Yangın Sınıflandırma Şeması’na göre E yangın sınıfındadır. Yani alev kaynağının sürekli temas etmesi ile yanmaya devam eder, alev kaynağı uzaklaştırılınca yanma durur. Taş yünü, seramik yünü ve cam yünü gibi “mineral yünler” ise ise A1 sınıfı “hiç yanmaz” olarak nitelendirilen grupta yer alır.
Taş yününün yanma özelliği var mıdır?
Taşyününün ısı iletkenlik değerinin çok düşük olması onu iyi bir ısı yalıtım malzemesi yapmaktadır. Isı iletkenlik değeri yaklaşık 0,035 – 0,040 W/mK aralığındadır. Özellikle ısı direnci yüksektir ve -50/+1000 oC aralığında kullanılabilmekte olan bir malzeme olarak yanmaz malzeme sınıfındadır.
Taş yünü ısı yalıtımı yapar mı?
Taş yünü, uygulandığı yapılarda ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliği de sağlamaktadır. Taş yününün ısı iletkenlik değerinin çok düşük olması onu iyi bir ısı yalıtım malzemesi yapmaktadır.

Cam yünü hemen yanar mı?​

Kaplamasız camyünü ürünler TS EN 13501-1’e göre “yanmaz malzemeler” olan A1 sınıfındadır.

Silikon yünü yanıcı mıdır?​

Dış ve iç duvarlarda kullanılır. kullanılır. Yanıcı değildir.
Taşyünü nasıl bir malzemedir?
Taş yünü, volkanik kayaçlardan elde edilen bir malzemedir. Bazalt taşlarının yaklaşık 1500 °C’de ısıtılarak eritilmesi sonucunda elyaf elde edilir. Elde edilen bu elyaf, taşyünü ısı yalıtım levhası için ana hammadde olur. Özetle taşyünü %97 oranında elyaf içeren ısı yalıtım malzemesidir.
Taş yünü ısı yalıtımı nedir?
Taş yünü, volkanik kayaçlardan elde edilen minerallerin çok yüksek sıcaklıklarda eritilerek elyaf haline getirilmesiyle üretilir. Taş yünü, uygulandığı yapılarda ısı ve ses, yangın yalıtımı sağlar.

Geri