AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tas Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
1 kg.dana kuşbaşı et
1 baş kuru soğan
3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle dana kuşbaşı et güzelce yıkanır. Kanlı suyundan süzülür.
Düdüklü tencerede üzerine geçene kadar su ek edip dakikasına nazaran pişirilir.Benim 15 dk pişti.
Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı iri iri doğranmış sivri yeşil biberleri, zeytinyağında pembeleştirilir,domates püresi ve salçayı da ekleyip bir kaç tıp daha karıştırılır.
Haşlanmış etleri ve gereğince suyundan ek edilir en son tuzunu da ekleyip 10 dk daha orta ateşte pişirilir.
Lokum kıvamında taş kebabımız hazır afiyet olsun

Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst