AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tas Kebabı Eşliğinde Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tas Kebabı Eşliğinde Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

Tas kebabı için;
Kemikli et(dana eti)
1 litre su
Pilav için;
1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet orta uzunluk kuru soğan
5-6 adet rendelenmiş çeri domates
Tuz,karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 (yarım) su bardağı et suyu
2,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı zeytin yağ

Tas Kebabı Eşliğinde Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kemikli et düzgünce yıkanarak düdüklüye konur.
Üzerini geçecek biçimde su ek edilir.
2 yemek kaşığı elma sirkesi eklenerek orta ateşte kaynatılır.
İlk kaynama suyu dökülür.
Üzerine tekrar su ek edilerek düdüklünün kapağı kapatılır. 2 saat pişirilir.
Pişen etler soğuduktan sonra ayıklanır. Kemikten zaten düşüyor zati.
Ayıklanan etler tavaya alınır üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir ve tuz ek edilerek iki üç cins karıştırıldıktan sonra kebabımız hazır.
Dilerseniz et seçiminde kuşbaşı doğranmış dana eti de kullanabilirsiniz.
Pilavın hazırlanışı;Önce mercimekler 1 su bardağı su ile haşlanır.
Kuru soğan ince bir halde doğranır zeytin yağ ile kavrulur.
Üzerine salça ek edilerek salça eriyene kadar karıştırılır.
Karışıma rendelenmiş domatesler ek edilir.
Biraz karıştırdıktan sonra bulguru yıkayıp ek ediyoruz.
Bir iki cins karıştırdıktan sonra üzerine yeşil mercimekleri,tuzu,karabiberi ve suyunu ek ederek evvel 5dk açık ateşte sonra suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Tas Kebabı Eşliğinde Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst