Taş Kadayıf

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
2 bardak su
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
Şerbeti;
2 su bardağı şeker
2 bardağı su
Bir kaç damla limon (Şerbeti koyu kıvamlı yapalım dolaba koyalım iyice soğusun.)
İçi için ;
Ceviz, kaymak ve antep fıstığı da kullanabilirsiniz
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için un hariç tüm malzemeleri kaba alıp karıştıralım.
Un ve irmiği de katıp mikserle iyice çırpalım eğer cıvıksa un eklemesi yapılabilir. Cıvık kek kıvamında olacak.
1 saat kadar mayalandıralım.
Isınmış tavada yarım kepçe döküp orta ateşte pan kek gibi ama tek taraflı pişirelim.
Sıcakken öğütülmüş ceviz koyup kapalım (sıcakken kapatırsanız daha kolay kapanır).
Bol yağda orta ısıda kızartıp soğuk ve koyu şerbete koyalım 2-3 dakika bekletip çıkartalım.
Afiyet olsun

Not: Kızardıktan sonra sıcak sıcak servis edilir.

Taş Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst