AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taş Kadayıf Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:
2,5 su bardak süt
1 su bardak su
2 su bardak un
1 su bardak irmik
1 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 instant maya
Şerbeti için:
2 su bardak su
2 su bardak şeker
İçi için:
İnce çekilmiş ceviz

Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıyoruz.
Kaynamaya başlayınca 15-20 dk daha kaynayıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Sütü ılıtın.
İnstant mayayı ılık su ile birlikte eritin.
Kalan materyalleri ekleyin.
Hamur çok cıvık yahut çok sert olmamalıdır. Boza kıvamında olacak. Gerekirse, biraz daha su yahut un ekleyin.
Yaklaşık 30 dakika ılık bir yerde dinlenmeye bırakın.
Tavayı ısıtın ve hamuru tavaya dökün. Daha büyük bir tavada tıpkı anda birkaç tane pişirebilirsiniz.
Çevirmek yok!! tek taraflı pişecek. Pişen kadayıfların içine ceviz içi koyup kenarları birleştirilip yapıştırın.
Şimdi tencerede bol yağı ısıtın ve hamur modüllerini kızarana kadar pişirin.
Kızarttıktan çabucak sonra bir kaç dakika şerbete daldırın.
Hepsini geniş bir tabağa koyun ve servis yapın. Afiyet olsun!
Taş Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst