- Konu Yazar
- #1
Taş Üzere Yoğurt Yapalım Tanımı İçin Gereçler
2.5 kilo inek sütü
1.5 çorba kaşığı yoğurt
Taş Üzere Yoğurt Yapalım Tanımı Yapılışı
Epeyce kolay sarmak yok tutma garantili ve püf noktalarıyla evvel tenceremizi soğuk suyla çalkalayıp suyunu dökelim.
Sütümüz tencereye sarıp tabanı tutmayacaktır sütümüzü tel süzgeçten süzerek tenceremize dökelim ve kaynatalım .
Benim süt taşım var onu atınca hiç taşmaz kaynayınca altını kısalım.
5 dk kadar kaynatalım ,altını kapatalım .
Soğumaya bırakın.
Elimizi yıkayıp kurulayalım, çil parmağımızı daldıralım parmağımızı biraz yakacak bir sıcaklıkta ise sütümüz yoğurdumuzun içine bi kaç kaşık süt alalım çırpalım .
Kaymağını bozmadan kenardan dökelim ve kaşıkla tabandan karıştıralım.
Frını 1 dk en yüksekte ısıtalım ve sütümüzü kapağı açık fırına alalım .
4 saat kadar sonra 1 dk yeniden fırını açalım .
3 saat sonra kapağı açık dolaba kaldıralım 1 gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
2.5 kilo inek sütü
1.5 çorba kaşığı yoğurt
Taş Üzere Yoğurt Yapalım Tanımı Yapılışı
Epeyce kolay sarmak yok tutma garantili ve püf noktalarıyla evvel tenceremizi soğuk suyla çalkalayıp suyunu dökelim.
Sütümüz tencereye sarıp tabanı tutmayacaktır sütümüzü tel süzgeçten süzerek tenceremize dökelim ve kaynatalım .
Benim süt taşım var onu atınca hiç taşmaz kaynayınca altını kısalım.
5 dk kadar kaynatalım ,altını kapatalım .
Soğumaya bırakın.
Elimizi yıkayıp kurulayalım, çil parmağımızı daldıralım parmağımızı biraz yakacak bir sıcaklıkta ise sütümüz yoğurdumuzun içine bi kaç kaşık süt alalım çırpalım .
Kaymağını bozmadan kenardan dökelim ve kaşıkla tabandan karıştıralım.
Frını 1 dk en yüksekte ısıtalım ve sütümüzü kapağı açık fırına alalım .
4 saat kadar sonra 1 dk yeniden fırını açalım .
3 saat sonra kapağı açık dolaba kaldıralım 1 gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz.