SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
İnsanlığın ilk çağlarından biri olarak kabul edilen, bilimsel olarak Paleolitik çağ hakkında kafamızı karıştıran noktalar var. Peki taş devrinde peygamber var mıydı, hangi yıllar arasındadır, Hz Adem taş devrinde mi yaşadı? Taş devrinde insanlar ne yerdi, kurulan medeniyetler nelerdir, cilalı taş devrinde yazı var mıydı, yontma taş devrinde insanlar nasıl yaşardı? İşte detaylar.
İnsanlık tarihinin en uzun süren dönemi olarak adlandırılan bu dönemde insanlar ilkel bir yaşam sürmekteydiler. Toplamış oldukları basit malzemelerden araç-gereç yapmaya çalışan insanlar zorlu iklim koşullarına karşı da mücadele ediyorlardı. Taş devrinde Peygamber olup olmadığı hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.
Taş devrinde dünya üzerinde herhangi bir medeniyetin varlığından bahseden bir kaynak bulunmamıştır. Dünya üzerindeki ilk medeniyet MÖ 4 bin yılında kurulmuş Mezopotamya medeniyetidir. Geçimlerini tarımdan sağlayan bu medeniyet bereketli topraklara sahipti ve su kanalları bulunmaktaydı.
İnsanlık tarihinin en uzun süren dönemi olarak adlandırılan bu dönemde insanlar ilkel bir yaşam sürmekteydiler. Toplamış oldukları basit malzemelerden araç-gereç yapmaya çalışan insanlar zorlu iklim koşullarına karşı da mücadele ediyorlardı. Taş devrinde Peygamber olup olmadığı hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.
Taş Devri Hangi Yıllar Arasındadır?
Taş Devri Tunç ve Demir Çağı olarak adlandırılan döneme kadara devam eden bir süreçtir. Bu sebeple Taş devri en eski çağ olarak adlandırılmaktadır. Taş devrinin MÖ 2.000.000-MÖ 10000 yılları arasında sürdüğü düşünülmektedir.Hz Adem Taş Devrinde Mi Yaşadı?
Devirler, modern antropolojinin incelediği insanlık tarihini çerçeve içine almayı hedefleyen bir bilim dalıdır. İnsanlık tarihinin başlangıcını “ilkellik“ olarak değerlendirilen antropoloji, tarihleri ile İslami kaynakların tarihleri tutmayabilir. Çünkü Kuran-ı Kerim’e göre Hz Adem ve Hz Havva çok uzun yıllar yaşamıştır. Bundan kaynaklı olarak Hz Adem’in yaşadığı sürecin, Taş devrine denk gelip gelmediği bilinmiyor.Taş Devrinde İnsanlar Ne Yerdi?
Taş devri insanlığın ilk devri ve “ilkellik“ olarak nitelendirilen bir devirdi. İnsanların tek amaçları beslenme ve barınma ihtiyaçlarını giderebilmekti. Bundan kaynaklı olarak güvenlik açısından ağaç kavuklarında ve mağaralarda yaşarlardı. Toplayıcılık ile karınlarını doyuran insanlar ot ve yabani meyveler ile beslendiler. Balıkları ilk zamanlar elleriyle yakalıyorlardı ama zamanla ok, yay ve mızrak gibi aletler yaptılar ve daha büyük hayvanları avlayarak karınlarını doyurmayı başardılar.Taş Devrinde Kurulan Medeniyetler Nelerdir?
Taş Devrinde insanların en önemli amaçları karınlarını doyurmak ve kendilerini yabani hayvan tehlikelerinden, sert iklim şartlarından koruyacak güvenli bir alan bulmaktı. Buzul çağının etkileri hala sürdüğü için insanlar tek bir yerde yaşam sürmemiş sürekli değişken bir grafikle sürekli olarak göç etmiştir.Taş devrinde dünya üzerinde herhangi bir medeniyetin varlığından bahseden bir kaynak bulunmamıştır. Dünya üzerindeki ilk medeniyet MÖ 4 bin yılında kurulmuş Mezopotamya medeniyetidir. Geçimlerini tarımdan sağlayan bu medeniyet bereketli topraklara sahipti ve su kanalları bulunmaktaydı.