AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tartolet (Döküm Kalıpta)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tartolet (Döküm Kalıpta) Tanımı İçin Materyaller

Tart kısmı için
150 gram oda sıcaklığında tereyağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un kulak göğsü kıvamından bir tık daha sert hamur
Kreması için
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
Yarım çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket çiğ krema
Üzeri için
Dilediğiniz meyveler muz, çilek ve nar kullandım

Tartolet (Döküm Kalıpta) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar.
Öncelikle tart hamurunu derin bir kaba alıp un hariç bütün materyalleri elimizde karıştıralım.
Akabinde yavaş yavaş un eği edelim. Ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edelim.
Bu ortada birinci evvel kremayı da hazırlayabilirsiniz.
Krema için vanilya, tereyağ ve krema hariç tüm materyalleri ocağa alıp karıştıralım.
Akabinde kaynayınca yarın çorba kaşığı tereyağını ek edelim.
Öteki bir kaba alıp kremayı üzerine değecek halde streçle kapatalım soğumaya bırakalım.
En az 2- 3 saat buzdolabında güzelce soğumaya ve dinlenmeye bırakalım.
Tart hamurlarımızı yaklaşık 18- 19 gram olarak ayıralım ceviz büyüklüğünden çok az daha küçük hamurlar elde edelim. Ben bu sefer döküm tartolet tavası kullandım resimlerede ekliyorum. Uygunca ısıtalım gerili önlü ocakta ve ısınında yağlayalım hafif yağla.
Kopardığımız kesimleri tavanın içerisine koyup bastıralım. Ocak çok harlı olmayacak düzgünce bastırarak gerili önlü pişirelim.
Piştikten sonra ve güzelce dinlenmiş kremamız çok katı bir hal almış olacak bu kısımda vanilya ekleyelim ve kremadan hafif azar azar ekleyerek kremamızı açalım.
Bu kısmı dilerseniz süt ile de açabilirsiniz lakin denetimli eklemekte yarar var. Şayet bir gece dolapta bekletme bahtınız yoksa bu süreçte kremayı 1 2 saat daha bekletelim.
Dinlenen kremayı sıkma torbasıyla sıktım.
Üzerine dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz ben kararmaması için meyvelerin hazır toz jöleyi üzerindeki üzere pişirip üzerlerine kaskla yedirdim. Afiyet olsun.
Tartolet (Döküm Kalıpta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst