AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tartismanin yapilis amaci nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tartışmanın yapılış amacı nedir?​

Bir grubu (veya çoğunluğu) ilgilendiren, daha önceden belirlenen bir konu hakkında farklı düşünceleri olan kişilerin konuyla ilgili görüşlerini açıklamak, konuyu (veya sorunu) çözmek, muhatabın zayıf yönlerini aramak amacıyla bir araya gelerek yaptıkları karşılıklı konuşmaya tartışma denir.

Tartışmak neden önemli?​

Tartışmaların en nihayetinde ana amacı, karşı tarafın haksızlığını ya da yanlışlığını ispat edebilmektir. Tabii karşı tarafın amacı da sizin yanlışınızı göstermektir. Böylece gerçek olana, mantık yoluyla ulaşılabilir. Ne var ki çoğu zaman bir tartışmanın sonucunda nihai ve tekil bir gerçeğe ulaşılmaz.
Ikili tartışmaya ne denir?
Münazara. Birer cümle halinde ifade edilen bir tezle antitezin, iki grup arasında bir hakem heyeti (jüri) huzurunda tartışıldığı konuşmalara münazara denir.

Tartışma yazısı nedir?​

Bir fikri, bir görüşü okura kabul ettirmek için kanıtlama yönteminden de yararlanılarak oluşturulan paragraflara tartışma paragrafı denir. Tartışma paragrafında yazarın amacı, savunduğu doğruyu okura kabul ettirmektir. Yazar, bunu sağlamak adına kendi görüşüyle birlikte karşıt görüşü de verir.

Tartışma kültürü ne demek?​

Tartışma kültürü, eğitim seviyesi yüksek olan ülkelerde “fikir alışverişi” olarak da bilinmektedir. Fikirlerin, ispatların, yorumların oldukça özgür bir ortamda, rahatça söylebilmek ve karşısındaki fikrin yanlış veya doğru olduğunu kanıtlamak; belgelerle, kaynaklarla dile getirmesi esastır.
Tartışma ne demek türkçe TYT?
TARTIŞMA: *Farklı görüşlerde kişilerin bir araya gelerek bir konuyu çözümlemek, kendi görüşlerini açıklamak ve kanıtlamak, karşı tarafın zayıf yanlarını ortaya koymak için yaptıkları konuşmalara tartışma denir. *Tartışma, her konuda yapılabilir.
Kavga anlarını kaçılması gereken, unutulması gereken, inatlaşılması gereken olaylar olarak algılamazsak belki kendimizi, sevgilimizi ve ilişkimizi daha iyi tanıyabiliriz.
- 1) Sükûneti bekleyin!
- 2) Kızgınlığınızın sebebini araştırın.
- 3) Başkalarının suçunu ona yüklemeyin.
- 4) Öfkenizi tanımlayın.
- 5) Kavga ederken gülümseyin.
Açıklanması gereken konularla ilgili sorular sorar. Panelin sonunda, dinleyiciler, panel üyelerine soru sorma imkânına sahiptirler. Panel sonunda tartışma, dinleyicilere de geçerse tartışma forum halini alır.
Panel tartışma türü mü?
Panel bir tartışma türüdür. Toplumu ilgilendiren bir konunun dinleyiciler önünde, sohbet havası içinde, uzmanları tarafından tartışıldığı konuşmalara panel denir. Panelde amaç, bir konuda karara varmaktan çok konuyu çeşitli yönleriyle aydınlatmak, konuyla ilgili farklı görüş ve anlayışları ortaya koymaktır.

Hangilerinde dinleyiciler tartışmaya katılabilir?​

Güncel veya gündemdeki bir konunun, daha önce hazırlık yapmamış bir grup tarafından tartışılmasıdır. Forumda dinleyiciler de tartışmaya katılıp soru sorabilirler. Panelden ayrılan en önemli özelliği budur. Eğer panel sonrasında dinleyiciler de tartışmaya katılırsa tartışma forum halini alır.
 
Geri
Üst