- Konu Yazar
- #1
Tartışmalı makale nasıl yazılır?
Özetle, tartışma bölümü, araştırdığınız sorunun kısa bir özetini ve yayınlanmış literatür bağlamında önemli ve küçük bulguların eleştirel bir tartışmasını içerir. Sınırlamalar da kabul edilmeli ve araştırmanızın gelecekteki yönleri tartışılmalıdır. Çalışmanızın önemini, genel sonucunu ve büyük etkisini tartışın.Makalede Discussion nasıl yazılır?
Tartışma (Discussion) Bölümünü Nasıl Yazmalı?- Örneklem kısmında geçmiş zaman değil genel zaman kipi kullanılmalıdır.
- Giriş kısmı şimdiki zaman kipi kullanarak yazılmalıdır.
- Tartışma kısmında kullanılan örneklere ayrılan paragraf sayısı bir biri ile tutarlı olmalıdır.
Bir makale özeti nasıl yazılır?
Bir makale özeti nasıl yazılır?Genellikle geçmiş zaman kipinin kullanılması tavsiye edilir ve tek bir paragraf şeklinde yazılması önerilir. Özetin son kısmında çalışmadan elde edilen verilere yer verilir ve aynı zamanda uygulama yöntemlerinden kısaca bahsedilir. Bununla birlikte ek araştırmalara da değinilebilir.
Kapsam ve sınırlılıklar nedir?
Kapsam ve sınırlılıklar nedir?Özetle araştırmacının, araştırma sürecinde denetleyemediği durumlara sınırlılıklar bölümünde yer verilirken, denetleyebildiği durumlar ise kapsam bölümünde ele alınmalıdır. Bunun yanında kapsam ve sınırlılıklar bölümünde, araştırmaya etki eden tüm olumlu ve olumsuz durumlar ifade edilmelidir.
Çalışmanın Limitasyonu nedir?
Sınırlılıklar bir çalışmanın potansiyel zayıflıklarına işaret etse de, makalelerinizin sonuna doğru yazılması, araştırmacıların veya yorumcuların bunları bulmadan önce herhangi bir sorunu tanımlamasına yardımcı olur ve güveni artırır.Bir makalede başlık yazarken nelere dikkat edilmelidir?
Okuyucuların, alan uzmanlarının dikkatini çekecek nitelikte bir başlık olmalıdır. İçerisinde ait olduğu yayının içeriği ve konusu hakkında ipucuları barındırmalı, anahtar kelimeleri içermelidir. Subjektif, öznel ifadeler, duygu ve hissiyat belirten sıfatlar içermemelidir.Conclusion nasıl yazılır?
Conclusion nasıl yazılır?Öneriler
- “Ne olacak?” sorusunu yanıtlayın. Okuyuculara bu çalışmanın neden önemli olduğunu açıklayın.
- Sentez yapın, özet değil! Makalenizde yer alan bilgileri, tekrar tekrar sunulan veriler haline getirmeye kalkışmayın.
- Okuyucularınızı yeniden yönlendirin.
- Yeni bir anlam kazandırın.