AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tartismaci yazma nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tartışmacı yazma nedir?​

1- Yazarın bir fikri öne sürmek için kaleme aldığı eserlerde tartışmacı anlatım tekniği kullanılır. 2- Bu teknikle yazılan metinlerde söz sanatlarının yerine net ve yalın ifadelere yer verilir. 3- Karşıt görüşler tez ve antitez olarak adlandırılır. Yazar, metnin sonunda zıt görüşlerden bir sonuca ulaşır.

Tartışmacı anlatım biçiminin özellikleri nelerdir?​

Tartışmacı Anlatım Nedir? Özellikleri, Örnekleri
Tartışmacı anlatım biçiminin özelliği nedir?
Okuyucuyu veya dinleyiciyi istenilen davranış ve düşünce biçimine yöneltmek amacıyla başvurulan bir anlatım biçimidir. Bu anlatım biçimiyle okuyucunun sahip olduğu düşüncenin değiştirilmesi amaçlanır. Yani amaç düşünce ve konularda değişiklik yapmaktır.
Araştırma evreni nedir?
ihtiyaç duyulan verilerin elde edildiği canlı ya da cansız varlıklardan oluşan büyük gruba evren denir. Araştırma sonuçlarını genellediğimiz topluma evren denir.

Tabakalama yöntemi nedir?​

Her tabaka kendi içinde çeşitli özellikler yönünden benzer, homojendir • Her tabaka diğer tabakalardan farklı özelliklerdedir. Evren çeşitli özelliklerine göre alt gruplara dağıtılır, yani tabakalanır. Tabakalama sonrası her tabakadan basit rastgele yöntemle eşit veya farklı oranlarda örnek seçilir.

Örneklem kavramı nedir?​

Örneklem, herhangi bir evrenden belirli bir yolla seçilmiş daha küçük sayıdaki obje ve bireylerin oluşturduğu gruptur (Kaptan, 1998: 118). Araştırma evreni içerisinden amaca uygun herhangi bir yöntemle seçilen ve evreni temsil yeteneğine sahip birimler veya elemanlar kümesine örneklem denir (Ural, 2011: 23).

Geri