Tartisma sirasinda uyulmasi gereken kurallar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tartışma sırasında uyulması gereken kurallar nelerdir?​

Tartışırken ön yargılı olunmamalıdır. Karşıt düşüncenin kanıtlarla diğer tezleri çürütmesi durumunda duygusal davranılmamalı, olgun davranılmalıdır. Konuşma sırasında, konuşmacının sözü kesilmemeli, konuşmacı saygıyla ve sabırla dinlenmelidir. Konu dışına çıkılmamalıdır.

Sözlü anlatım türlerinden hangisi tartışmaya dayanır?​

Genelde konu hakkında uzmanlar konuşmada yer alır. Röportaj ve mülakat soru cevap şeklinde gerçekleşirken, açık oturum, panel, seminer ve forum müzakere konuşması, münazara ise tartışmalı konuşma türünde gerçekleşir. Sözlü anlatım türleri örnekleri; – Konferans dinleyici vardır.

Tartışma türlerinin özellikleri nelerdir?​

Tartışma türlerinin özellikleri nelerdir?
Herkese eşit sürenin verilmesi, 7. Grup üyelerini ilgilendiren ortak sorunu veya gereksinimi içermeli, 8. Tartışmaya katılanlar konu hakkında bilgi sahibi olmalı, 9. Tartışma konusu açık olarak belirlenmiş ve her üye tarafından anlaşılmış olmalı, 10. Farklı görüşlere açık olmalıdır.

Ilişkilerde tartışma nasıl olmalı?​

Ilişkilerde tartışma nasıl olmalı?
İlişkilerde sağlıklı tartışmalar nasıl olur?
- Çiftler birbirilerini suçlamamaya gayret ederler.
- Genellemeler yapmayıp, tartışılan noktaya odaklanırlar.
- Partnerinin kişilik özelliklerine dair küçümseyici yorum yapmazlar.
- ‘Nasıl’ konuştuklarına dikkat ederler.
- Daha önceki konulara dağılmazlar.

Bir konu üzerinde tartışmaya ne denir?​

Panel bir tartışma türüdür. Toplumu ilgilendiren bir konunun dinleyiciler önünde, sohbet havası içinde, uzmanları tarafından tartışıldığı konuşmalara panel denir.

Karşılıklı tartışmaya ne denir?​

Münazara. Birer cümle halinde ifade edilen bir tezle antitezin, iki grup arasında bir hakem heyeti (jüri) huzurunda tartışıldığı konuşmalara münazara denir.

Tartışma türleri nedir?​

Tartışma türleri nedir?
misafir – 6 yıl önce. TARTIŞMA TÜRLERİ Münazara Panel Sempozyum Münazara Münazara kendi içinde organize olmuş iki gurubun bir konu üzerinde kendi düşüncelerini savunma yöntemidir.

Hazırlıklı konuşma türleri nelerdir?​

Hazırlıklı konuşma türleri nelerdir?
Moderatörler, konuşmayı yönlendirir ve herkesin söz almasını sağlar.
- Hazırlıklı Konuşma Nedir?
- Hazırlıklı Konuşma Türleri ve Özellikleri Neler?
- Tek Kişilik Konuşmalar.
- 1- Konferans:
- 2- Duyuru:
- 3- Söylev:
- 4- Demeç:
- Küme Konuşmaları
Ilişkide kavga etmek ne anlama gelir?​
İlişkide tartışma bize partnerimizi yeniden ve daha iyi anlama ve tanıma konularında yardımcı olur. Tartışma sayesinde belki partnerinizin daha önce hiç tanımadığınız yanlarının farkına varırsınız. Bunlar olumlu veya olumsuz olabilir. Tartışma aynı zamanda kendi pozisyonunuzu güçlendirmeye ve pekiştirmeye de yarar.
 
Tartışma sırasında uyulması gereken kurallar oldukça önemli ve tartışmanın verimli ve saygılı bir şekilde ilerlemesine katkı sağlar. Öncelikle, ön yargılı olmamak çok önemlidir. Karşıt düşünceler karşısında duygusal tepkilere kapılmadan olgun ve mantıklı bir şekilde karşılık vermek tartışmanın kalitesini artırır. Konuşma sırasında karşıdaki kişinin sözünü kesmemek, saygıyla ve sabırla dinlemek de tartışmanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur. Konu dışına çıkmamak da konunun dağılmamasını sağlar ve tartışmanın odaklanmasını korur.

Tartışmalar genellikle birbirinden farklı türlerde gerçekleşebilir. Örneğin, panel, seminer, forum, münazara gibi sözlü anlatım türleri arasında tartışmaya dayalı olanlar bulunur. Bu türler genellikle uzmanların konuştuğu ve katılımcıların farklı görüşleriyle katkı sağladığı ortamlardır.

Tartışma türlerinin özellikleri ise genellikle herkese eşit sürenin verilmesi, tartışmanın katılımcıları ilgilendiren ortak bir konuyu kapsaması, katılımcıların konu hakkında bilgi sahibi olması, tartışma konusunun açıkça belirlenmiş olması ve farklı görüşlere açık olunması gibi unsurları içerebilir. Bu özellikler tartışmanın dengeli ve adil bir şekilde ilerlemesini sağlar.

İlişkilerde yapılacak tartışmalar da önemlidir ve sağlıklı bir iletişimi destekler. Tartışmaların olumlu bir şekilde yönetilmesi için suçlamalardan kaçınılmalı, genellemeler yapılmamalı, partnerin kişiliği hakkında küçümseyici yorumlardan kaçınılmalı, konuşma tarzına dikkat edilmeli ve önceki konulardan sapmamalıdır.

Hazırlıklı konuşma türleri ise moderatörler tarafından yönlendirilen ve genellikle belirli bir konu üzerinde konuşulan formatlardır. Konferans, duyuru, söylev gibi hazırlıklı konuşma türleri bulunur ve her birinin belirli özellikleri ve amacı vardır.

Son olarak, ilişkilerde yaşanan tartışmaların artısı olduğu gibi olumsuz yanları da olabilir. Tartışma sayesinde daha iyi anlayabilirsiniz ve çift olarak birbirinizi daha yakından tanıyabilirsiniz. Bu durum ilişkinizin derinleşmesine ve sağlamlaşmasına yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst