- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tartışma ne demek türkçe anlamı?
Türkçe tartışma ne demek? Tartışma, karşıdakinin duygu, düşünce ve görüşlerini değiştirmeyi veya yenilemeyi, karşıdakini etkilemeyi amaçlayan bir konuşma biçimidir. Dolayısıyla tartışmada savunulan bir düşünce (tez) ve karşı çıkılan bir düşünce (antitez) bulunur.Tartışma ve Özellikleri Nelerdir?
1 – Tartışmada konu dışına çıkılmamalıdır. 2 – Önyargılı olunmamalıdır. 3 – Verilen zamana uyulmalıdır. 4 – Diğer konuşmacıların sözü kesilmemelidir….Tartışma türleri şunlardır:Bir konu hakkında tartışmak ne demek?
Bir grubu (veya çoğunluğu) ilgilendiren, daha önceden belirlenen bir konu hakkında farklı düşünceleri olan kişilerin konuyla ilgili görüşlerini açıklamak, konuyu (veya sorunu) çözmek, muhatabın zayıf yönlerini aramak amacıyla bir araya gelerek yaptıkları karşılıklı konuşmaya tartışma denir.
Münazaracılar ne demek?
Herhangi bir konu üzerinde zıt düşüncelerin karşılıklı olarak savunulmasına Münazara denir. Taraftarı az olan bir düşünce, iyi savunulduğu zaman çok kişi tarafından takdir edilebilir. Münazara için genellikle üçer ya da dörder kişilik iki grup kurulmalıdır.Tartışma nedir kısaca edebiyat?
Farklı görüşlere sahip bireylerin bir araya gelip bir konu hakkında konuşmaları, karşılıklı olarak birbirlerinin fikirlerini çürütmek ve karşı tarafa fikir anlamında üstün gelme faaliyetine genel olarak tartışma denir.Tartışma konusu nasıl olmalıdır?
Tartışma konusu; üzerinde konuşmaya ve araştırma yapmaya değer nitelikte olmalı, kanıtlanmış konular üzerinde ısrar edilmemeli, normal bir ses tonuyla konuşulmalı, saygılı olunmalı, dedikodu etmekten, bağırıp çağırmaktan, konu dışına çıkmaktan ve konuşanın sözünü kesmekten kaçınılmalıdır.
Hangi konuşma türünde jüri vardır?
Birer cümle halinde ifade edilen bir tezle antitezin, iki grup arasında bir hakem heyeti (jüri) huzurunda tartışıldığı konuşmalara münazara denir. Tartışmalarda yarışma kaygısı olmadığı halde, münazaralar birer fikir ve söz yarışmasıdır. Tartışmalar için geçerli olan kurallar, münazaralar için de geçerlidir.Panelin devamı niteliğinde olan sözlü anlatım türü nedir?
Forum. * Herkesi ilgilendiren bir konu üzerinde, bir başkan yönetiminde farklı gruplardan dinleyicilerin söz sırası alarak yaptıkları tartışmalardır. * Panelin devamı niteliğindedir. Panelden sonra forum yapılacaksa başkan tarafından dinleyicilere duyurulmalıdır.Tartışmacı üslup nedir?
Tartışmacı anlatımda düşünce ve kanıları değiştirmek söz konusudur. Anlatıcı öne sürülen düşünce, duygu ve kanılara katılmıyorsa onları inceler, değiştirmek ister. Karşı çıkış, değiştirmek isteyiş, değiştirmek istediklerinin yerine ileri süreceği görüşler yeni bir anlatım biçimini gerektirir.