- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Tartar sos nedir nerelerde kullanılır?
Tartar sos daha çok balığın yanında tüketilmesi tercih edilen bir sos çeşididir. Et yemeklerin yanında ve sandviçlerde de kullanabilirsiniz. Bir İngiliz sosu olan tartar sosunun yapımı oldukça basittir. Deniz ürünlerine yakışan ve lezzet katan bir sostur.Tarator sos ile ne yenir?
Deniz Ürünlerinin ve Ara Sıcakların Lezzet Arkadaşı Tarator sos, lezzetinin aksine yapımı oldukça basit bir sos. Genellikle deniz ürünleriyle uyum sağladığı bilinse de, birçok ara sıcak ile de harika bir ikili olur. Patates cipsi gibi atıştırmalıkların yanında dip sos olarak da tüketilir.Tarator sos içinde ne var?
Tarator sos ;
Kokteyl sosu nasıl yapılır?
Kokteyl Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 80 ml hafif mayonez.
- 120 ml süzme yoğurt.
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı soya sosu.
- 1, 5 tepeli çorba kaşığı biber-domates salçası
- 1, 5 çorba kaşığı limon suyu.
- 1 tatlı kaşığı bal.
- Birer fiske karabiber, kırmızı acı pul biber, soğan tozu, kereviz tozu, kuru kekik.
Kalamarın yanına ne olur?
Tarator sos evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlandığı için ve lezzetli olduğu için kalamarın yanında en çok servis edilen soslardan biridir. Tarator sosun özünü bayat ekmek kırıntısı, süzme yoğurt ve ceviz oluşturur. Diğer malzemeler ise lezzeti ve aromayı artırmak için kullanılır.Kalamar tavanın yanında ne yenir?
Tarator ne ile yapılır?Bayat ekmek içi, ceviz içi, zeytinyağı, süzme yoğurt, taze sıkılmış limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuz. Bu kadarcık malzemeden böyle leziz bir sos çıkması yer yiyeni şaşırtıyor.
Gerçek tarator nasıl yapılır?
Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos olarak arzuya göre incecik kıyılmış dereotuyla servis edebilirsiniz.
Tartar sosu neden yapılır?
Tartar Sos Tarifi İçin Malzemeler- 4çorba kaşığımayonez.
- 2çay kaşığıdijon hardalı
- 2büyükkornişon turşu.
- 5-6adetkapari.
- 2ince dalince doğranmış taze soğan.
- 1/2çay kaşığıbeyaz biber.
- 1/2çay kaşığıtoz kişniş(isteğe bağlı)
Kalamar mezesi nasıl yapılır?
Buzu çözülen kalamarları marine edeceğimiz kaba alıp üzerine tuz, şeker, karbonat ve limon suyunu ekleyip 15 dk. boyunca ovuyoruz. Ardından bir şişe maden suyunu ekleyip 1-2 dk. daha ovduktan sonra kapağını kapatıp dolaba kaldırıyorsunuz. Ne kadar çok dinlenirse o kadar yumuşak ve lezzetli bir kalamar yapmış olursunuz.Tavuk Kalamar yanına ne gider?
Balık, midye, tavuk tadı ne hayal ettiyseniz, o oluyor. Şimdiye kadar yaptığım tavuk tariflerinde, evce en sevileni bu tarif oldu. Hafta sonuna özel bu lezzeti tavsiye ederim. Yanına tarator sos ile bir ziyafete dönüşüyor.