Tart Patates

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tart Patates Tanımı İçin Malzemeler
6-7 adet patates
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı bezelye
1 adet havuç
1 kutu mısır
5-6 adet kornişon turşu
1 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı yeşil dilimlenmiş zeytin
1 adet limon
Tuz
Zeytinyağ
1 su bardağı mayonez-yoğurt karışımı

Tart Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
İçine ince doğranmış dereotu,tuz,limon suyu ve zeytinyağı ek ediyoruz.
Havucu haşlayıp doğruyoruz yahut rendeleyip soteliyoruz.
Kırmızı biberi közlüyoruz,bezelyeyi haşlıyoruz.
Streç sinema yahut buzdolabı poşeti serilmiş tart kalıbına döküp kalıbın biçimini almasını sağlıyoruz.
Buzdolabında 15dk dinlendirip servis yapacağımız tabağa aksi çeviriyoruz.
Çukur kısmına mayonez-yoğurt karışımından sürüp kalan materyalleri üzerine yayıyoruz.
En üste kalan yoğurt-mayonez karışımını gezdiriyoruz. Afiyet olsun
Tart Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst