- Konu Yazar
- #1
Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
3 orta uzunluk yumurta
3 yemek kaşığı sıcak su
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Vanilya
3-4 çay bardağı un
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un (tepeli )
1 tatlı kaşığı tereyağı
Vanilya
Çikolatalı sos;
100 ml krema
150 gram çikolata
Tart Kek Tanımı Yapılışı
Birinci başta muhallebimizi yapalım tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri karıştırıp pürüzsüz olması içinde daima çırparak karıştıralım ve göz göz olana kadar pişirelim.
Pişen muhallebimizi kenara alalım tereyağını ve vanilyayı ekleyip orta ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
Kek kalıbımızı margarinle yağlayı buzdolabına alalım ,margarin kullanmanızı öneririm kek kalıptan daha çabuk çıkıyor.
Kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım akabinde sıcak suyu ekleyelim çırpmaya devam edelim ki yumurtalar pişmesin.
Sıcak su kekinizi pandispanya üzere yumuşacık yapacak.
Akabinde sütü sıvı yağ ve vanilyayı ekleyelim mikser kullanmayalım tel çırpıcıyla devam edelim ki yumurtalar sönmesin.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim kalıbımızı dolaptan çıkaralım ve kek harcımızı dökelim.
180 derecelik alt üst ayar (fan yok ) 30-35 dakika kürdan pak çıkana kadar pişirelim.
Çikolatalı sos için kremayı kaynama derecesine gelene kadar ısıtalım ve ocaktan alalım.
Çikolataları ekleyip daima karıştırarak eritelim ve soğumaya bırakalım.
Pişen kekimizi fırından alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra dikkatlice kalıptan çıkaralım.
Soğuyan muhallebimizi üzerine dökelim 15-20 dakika dolapta bekletelim daha sonra çıkarıp erittiğimiz çikolatalı sosu üzerine dökelim.
30 dakika daha dolaba koyalım ki çikolata biraz donsun.
İstediğiniz meyveyle süsleyebilirsiniz deneceklere afiyet olsun
3 orta uzunluk yumurta
3 yemek kaşığı sıcak su
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Vanilya
3-4 çay bardağı un
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un (tepeli )
1 tatlı kaşığı tereyağı
Vanilya
Çikolatalı sos;
100 ml krema
150 gram çikolata
Tart Kek Tanımı Yapılışı
Birinci başta muhallebimizi yapalım tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri karıştırıp pürüzsüz olması içinde daima çırparak karıştıralım ve göz göz olana kadar pişirelim.
Pişen muhallebimizi kenara alalım tereyağını ve vanilyayı ekleyip orta ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
Kek kalıbımızı margarinle yağlayı buzdolabına alalım ,margarin kullanmanızı öneririm kek kalıptan daha çabuk çıkıyor.
Kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım akabinde sıcak suyu ekleyelim çırpmaya devam edelim ki yumurtalar pişmesin.
Sıcak su kekinizi pandispanya üzere yumuşacık yapacak.
Akabinde sütü sıvı yağ ve vanilyayı ekleyelim mikser kullanmayalım tel çırpıcıyla devam edelim ki yumurtalar sönmesin.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim kalıbımızı dolaptan çıkaralım ve kek harcımızı dökelim.
180 derecelik alt üst ayar (fan yok ) 30-35 dakika kürdan pak çıkana kadar pişirelim.
Çikolatalı sos için kremayı kaynama derecesine gelene kadar ısıtalım ve ocaktan alalım.
Çikolataları ekleyip daima karıştırarak eritelim ve soğumaya bırakalım.
Pişen kekimizi fırından alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra dikkatlice kalıptan çıkaralım.
Soğuyan muhallebimizi üzerine dökelim 15-20 dakika dolapta bekletelim daha sonra çıkarıp erittiğimiz çikolatalı sosu üzerine dökelim.
30 dakika daha dolaba koyalım ki çikolata biraz donsun.
İstediğiniz meyveyle süsleyebilirsiniz deneceklere afiyet olsun