Tart Kalıbında Tramisu Tarifi İçin Malzemeler
Tiramisu keki için
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı şeker
Kreması için
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2.5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için
Kakao
Tart Kalıbında Tramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
Daha sonra süt sıvı yağ kakao un kabartma tozu ilave ediyoruz.
Tart kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz hamurumuzu kalıba döküp 200 derece de fanlı ayarda kekimizi pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken kremamızı yapıyoruz vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemelerimizi tencereye koyup pişiriyoruz.
Kaynamaya yakın tereyağını ve vanilya yı koyup bir taşım kaynatıyoruz.
Pişen kekimizi fırından alıp soğuması için bekliyoruz.
Biraz soğuduktan sonra kekimiz için hazırladığımız neskafeli sosumuzu her yerine gelecek şekilde ıslatıyoruz.
Islattığımız kekin üzerine kremamızı döküyoruz.
Kremamızın üzerine de kakaomuzu her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
Tart Kalıbında Tramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tiramisu keki için
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı şeker
Kreması için
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2.5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için
Kakao
Tart Kalıbında Tramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
Daha sonra süt sıvı yağ kakao un kabartma tozu ilave ediyoruz.
Tart kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz hamurumuzu kalıba döküp 200 derece de fanlı ayarda kekimizi pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken kremamızı yapıyoruz vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemelerimizi tencereye koyup pişiriyoruz.
Kaynamaya yakın tereyağını ve vanilya yı koyup bir taşım kaynatıyoruz.
Pişen kekimizi fırından alıp soğuması için bekliyoruz.
Biraz soğuduktan sonra kekimiz için hazırladığımız neskafeli sosumuzu her yerine gelecek şekilde ıslatıyoruz.
Islattığımız kekin üzerine kremamızı döküyoruz.
Kremamızın üzerine de kakaomuzu her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
Tart Kalıbında Tramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı