Tart Kalıbında Tramisu Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
️Kreması İçin️
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı labne
Islatmak İçin
1 yemek kaşığı çözülebilir granül kahve yoksa 3 ü bir aradalardan olur
Yarım su bardağı sıcak su
Üzerine Serpmek İçin
Kakao
Tart Kalıbında Tramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yumurta ve şeker karıştırma kabının içerisinde beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır daha sonra üzerine sıvı gereçleri ek edilir fazla çırpınmadan kuru materyaller ek edilerek az çırpılarak karıştırılır.
Hazırladığımız karışımı yağladığınız tart kalıbımıza dökelim evvelce ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda 18-20 dakika ortası denetimli bir halde kapağını açmadan pişirilir. Müddetin sonunda fırından alınarak soğumaya bırakılır.
Kreması için bir tencerenin içerisine vanilya ve labne peynir hariç öteki materyallerle yoğunlaşıp kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra altı kapatılır soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzerine labne peynir ve vanilya ek edilerek kremamız çırpılır soğumuş kekimizi servis tabağına karşıt çevirerek kaynar suyun içerisine bir yemek kaşığı kahve ek edilerek karıştırılır.
Kekimizin üzeri ıslatılır ıslattığımız kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı dökelim buzdolabında yaklaşık bir 2 saat kadar bekletelim kendini çekmesi için 2 saatin sonunda kekimizin üzerine kakao serpelim dilimleyip servis edelim afiyet olsun
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
️Kreması İçin️
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı labne
Islatmak İçin
1 yemek kaşığı çözülebilir granül kahve yoksa 3 ü bir aradalardan olur
Yarım su bardağı sıcak su
Üzerine Serpmek İçin
Kakao
Tart Kalıbında Tramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yumurta ve şeker karıştırma kabının içerisinde beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır daha sonra üzerine sıvı gereçleri ek edilir fazla çırpınmadan kuru materyaller ek edilerek az çırpılarak karıştırılır.
Hazırladığımız karışımı yağladığınız tart kalıbımıza dökelim evvelce ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda 18-20 dakika ortası denetimli bir halde kapağını açmadan pişirilir. Müddetin sonunda fırından alınarak soğumaya bırakılır.
Kreması için bir tencerenin içerisine vanilya ve labne peynir hariç öteki materyallerle yoğunlaşıp kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra altı kapatılır soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzerine labne peynir ve vanilya ek edilerek kremamız çırpılır soğumuş kekimizi servis tabağına karşıt çevirerek kaynar suyun içerisine bir yemek kaşığı kahve ek edilerek karıştırılır.
Kekimizin üzeri ıslatılır ıslattığımız kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı dökelim buzdolabında yaklaşık bir 2 saat kadar bekletelim kendini çekmesi için 2 saatin sonunda kekimizin üzerine kakao serpelim dilimleyip servis edelim afiyet olsun