AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tart Kalıbında Tiramisu Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tart Kalıbında Tiramisu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Islatmak için;
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
Kreması için;
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Üzeri için;
1 yemek kaşığı kakao

Tart Kalıbında Tiramisu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kekimizi yaparak başlayalım.
Şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alalım.
Köpük köpük olana kadar çırpalım.
Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
Son olarak un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek çırpalım.
Kalıbını yağlayıp unlayın.
Daha sonra hazırlamış olduğumuz kakaolu karışımı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim
Kremasına geçelim; Tencereye süt, un, şeker ,nişasta alınır.Çırpılarak ocakta pişirilir.
Piştikten sonra ocağın altı kapatılır.
Soğuması için orta ara karıştıralım.
Tamamen soğuduktan sonra labne peyniri ve krem şantiyi katıp mikserle çırpalım kremamız hazır
Kekimizi ıslatmak için karışımı hazırlayalım bir bardak ılık su şeker ve suda çözülebilir nescafeyi koyup karıştıralım
Soğuyan tartımızın üzerine nescafeli karışımı kaşık ile dökerek tartımızın heryerini ıslatalım.5 dakika bekletelim
Daha sonra tartımızı servis tabağına aykırı çevirelim.
Hazırlamış olduğumuz kremamızı üzerine dökelim.Buzdolabına kaldıralım.
3 -4 saat buzdolabında bekletildikten sonra çıkarıp bir yemek kaşığı üzerine kakao eleyelim.
Bıçak ile istediğimiz formda dilimleyerek servis yapabilirsiniz

Dilimleme yaparken her kestiğimizde bıçağı kağıt peçeteye silersek daha hoş dilimler elde etmiş oluruz

Afiyet bal şeker olsun

Tart Kalıbında Tiramisu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst