AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tart Kalıbında Portakallı Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tart Kalıbında Portakallı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek gereçleri;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal sosu gereçleri;
2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
Muhallebi materyalleri;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Tart Kalıbında Portakallı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için öncelikle derince kaba şeker ve yumurtayı alarak mikserin yüksek devranında köpük olana kadar çırpalım.
Süt sıvı yağ ve başka gereçleri de ekleyerek güzelce çırpalım.
Yağlanmış ve un serpmiş olduğumuz kalıba kek harcımızı ortada başlayarak dökelim.
170 derecede pişirelim.
Sosu için ;bütün materyalleri bir tencereye alarak kaynayınca altını kapatalım, ılımaya bırakalım.
Muhallebisi için vanilya ve margarin hariçin de bütün gereçleri tencereye alarak yoğunlaşıncaya kadar çırpalım.
Süre sonunda vanilyayı ve margarini ek ederek altını kapatalım ve güzelce çırpalım.
Kekin üstüne birinci muhallebiyi sonra da portakal sosunu dökelim ve süsleyelim..
Afiyet olsun..

Tart Kalıbında Portakallı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst