AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tart Kalıbında Nefis Islak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tart Kalıbında Nefis Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao
Sosu için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
İsteğe göre 4 kaşık damla çikolata

Tart Kalıbında Nefis Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekini hazırlıyoruz.
Yumurtaları ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz ardından sıvıları ekliyoruz 2 dakika kadar çırpıyoruz.
Daha sonra unu, kabartma tozunu, kakaoyu ilave edip akışkan bir hamur hazırlıyoruz.
Tart kalıbını yağlayıp önceden ısıttığımız kalıba döküyoruz (kullandığım kalıbı görselde görebilirsiniz).
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Soğuduktan sonra keki ters çevirip süt ile hafif ıslatıyoruz.
Sonra sosuna geçiyoruz.
Sütü kakaoyu ve nişastayı kaynayıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra kekin ortasına döküp isteğiniz şekilde süslüyoruz ben hindistan cevizi damla çikolata ve çilek kullandım.
Afiyet olsun

Tart Kalıbında Nefis Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst