AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tart Kalıbında Malaga Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı un
Kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
Yarım çay bardağı süt
Kreması için;
2 su bardağı süt 400 ml
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
50 ml krema
4 adet muz
Çikolata sosu için
150ml krema
2 paket bitter çikolata

Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri 3 dakika çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. En son un, kakao, kabartma tosunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Tart kalıbımızı yağlayıp un serpiştiriyoruz. Sonrasında harcımızı içine döküp, 180 derece fırınımızda pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra ilk sıcaklığı gidene kadar bekletiyoruz.
Sonrasında servis kabına alıyoruz. Kreması için tereyağ ve krema hariç, bütün malzemeleri ocakta pişiriyoruz. Piştikten sonra tereyağ ve kremamızı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Kremamızı kekimizin üzerine döküyoruz. Sonrasında muzları kekimizin üzerine yerleştiriyoruz.
Çikolata sosu için; kremayı ocakta kaynatıyoruz kaynadıktan sonra çikolataları içine atıp, karıştırıyoruz.
Hazır olan çikolata sosumuzu önce muzların üzerine sonra da boş alanlara döküyoruz. En son da muzların üzerine çikolata sosu gezdiriyoruz. Dilerseniz fındık, ceviz ile üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst