AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tart Kalıbında Kış Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tart Kalıbında Kış Pastası Tarifi İçin Malzemeler
2 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması için;
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta unu
1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
1 paket vanilya şekeri
Üzeri için;
Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Tart Kalıbında Kış Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce fırını 180 derece alt üst ayar açın ısınsın.
Tart kalıbınızı tereyağ ile güzelce yağlayın buz dolabına koyun yağ donsun daha kolay kalıptan çıkar.
Şeker ve yumurtayı köpük olana kadar çırpın .
Sonra süt ve sıvı yağ döküp karıştırın.
Sonra un ,kabartma tozu ,vanilya, şekeri ekleyin çırpın .
Sonra rendelenmiş havuç ,öğütülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin karıştırın.Mikser kullanmayın.
Hamuru kalıba döküp tezgaha üç kere vurun havasını almak için .
25 -30 dakika fırında pişirin kürdan testi yapmadan fırından almayın.
Kek pişerken muhallebisini hazırlayın .Süt, un, nişasta ,şekeri tencereye alıp çırpın .
Ocağı yakın kıvam alana kadar karıştırın.
Sonra vanilya şekeri döküp karıştırın eğer topaklanma olursa miksere vurabilirsiniz.
Pişen keki beş dakika soğutup ters çevirin kontrollü bir şekilde kalıptan çıkarın.
Üzerine muhallebisini dökün bir saat buz dolabında soğutup üzerine bol hindistan cevizi döküp servis edebilirsiniz .Afiyet olsun .Çok lezzetli hafif bir pasta kesinlikle deneyin.
Tart Kalıbında Kış Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst